2019. április 6., 10:59

Vasútállomás, lakás és templom - a szeredi tolvajnak egyre ment

Egy szeredi lakost gyanúsított meg többrendbeli lopással, valamint betöréssel a Galántai Járási Rendőrkapitányság. A gyanú szerint ezek közül két esetben további két szeredi lakos is tettestársként vett részt.

szeredi rablás
Médialapozó
Fotó: facebook/PolíciaSR

Január végén a három férfi közösen tört be a szeredi vasútállomás várótermébe, majd a pénztárba betörve ellopták az ott talált fém biztonsági dobozt, melyben a rendőrség információi szerint készpénz is volt. A betöréssel közel 900 euró kárt okoztak.

Fotó:  facebook/PolíciaSR

Néhány nappal később egy családi házból vittek el egy kályhát, 4 gumiabroncsot, közben több zárat is tönkretettek. Mindezzel több mint 500 euró kárt okoztak a ház tulajdonosának. A 35 éves Máriót továbbá 3000 euró értékű készpénz és ékszer eltulajdonításával is gyanúsítják. Február utolsó hetében ugyanis egy földszinti lakásba tört be a gyanú szerint.

A rendőrség a nyomozás során arra is fényt derített, hogy a 35 éves szeredi lakos lehet az alsószerdahelyi Szent Jakab templomban elkövetett betörés elkövetője is. A templom ajtaját feltörve vitte el a perselyt, amelyben mindössze 7 euró készpénz volt. Az okozott kár viszont több mint 100 euró.

A nyomozó hatóság Mário őrizetbe vételét javasolta, amelyet a bíróság elfogadott. Amennyiben az elkövetett bűntetteket rábizonyítják, 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A másik két gyanúsított szabadlábon védekezhet.

szeredi rablás
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.