2020. január 27., 08:30

Vásárúton jól kisütötték - VIDEÓVAL

A január 25-i minifesztiválon generációk találkoztak a vásárúti kultúrházban. A kicsiket játszósarok és kézműves foglalkozás, a felnőtteket a süteménysütő verseny izgalma várta. De volt ének, zene és táncház is az 1. Vásárúti Jól Kisütöttük Minifesztiválon.

Vásárút, 1. Jól Kisütöttük Minifesztivál
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Szabados Kati

A Vásárúti Kulturális Központba már napközben bevitték az ügyes falubeliek a finomabbnál finomabb házi süteményeket, édeseket és sósakat egyaránt. Volt ott tönkölyös banános muffin, siska baracklekvárral, mézes sütemény, farsangi forgácsfánk, gluténmentes kuglóf és volt töpörtyűs és krumplis pogácsa, juhtúrós fánk, pizzás-sajtos stangli és még sok-sok más finomság. A közönség döntött, ki nyeri el a legjobb sós, illetve édes sütemény díját. Mindenki szívét-lelkét beleadta a süteménykészítésbe, a nyolcvanhetedik évében járó Nagyvendégi Gabriella is. Ő hagyományos farsangi csörögefánkot hozott a rendezvényre.

Vásárút, 1. Jól Kisütöttük Minifesztivál
Nagyvendégi Gabriella, a legidősebb versenyző, farsangi csörögefánkot sütött
Fotó:  Szabados Kati

A gyerekek vidáman alkottak, játszottak és amikor megszólalt a zene, táncra is kerekedtek. A táncházban az ógyallai Bellő zenekar játszott, a táncba Molnár Gábor, a Bellő Néptánccsoport koreográfusa hívta a kicsiket, a szülőket és a nagyszülőket.

Vásárút, 1. Jól Kisütöttük Minifesztivál
Fotó:  Szabados Kati

A táncház után verséneklők szórakoztatták a közönséget, Göbő Anna és édesapja, Göbő Sándor. Előadásuk után került sor az eredményhirdetésre. A közönség szavazatai alapján a legfinomabb édes süteményt, a keleti dióst Takács Gabriella, a legízletesebb sósat, a juhtúrós fánkot Darina Mišeľnická sütötte meg az első Jól Kisütöttük minifesztiválra.

Az volt az egyik célja a rendezvénynek, hogy lehetőséget biztosítson a különböző generációk találkozására, mondta el a ma7-nek Lacza Gergely, a Vásárúti Kulturális Központ vezetője, a fesztivál fő szervezője. Ez a törekvés sikeres volt, hiszen nemcsak a sütemények zömét sütötték a nagymamák, de az unokáikkal a táncházba is bekapcsolódtak. Az 1. Vásárúti Jól Kisütöttük Minifesztivál a község támogatásával valósult meg.

Vásárút, 1. Jól Kisütöttük Minifesztivál
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.