2021. november 29., 13:20

Vasárnap hatalmas volt az érdeklődés a párkányi oltóközpontban

November 28-án, vasárnap már a Pfizer és Moderna vakcinák harmadik, emlékeztető adagját is felvehették a Párkányi Rendelőintézetben azok lakosok, akiket tavasszal oltottak az első két adaggal.

oltokozpont.Párkány
Fotó: Bokor Klára

A nagykapacitású oltóközpontban a tegnapi nap folyamán több mint 800 személy kapta meg az oltást.

Czékus András, az egészségügyi intézmény igazgatója portálunknak elmondta, bár a nap végén a regisztrálatlanok is hozzájutottak az oltóanyaghoz, mindenkit arra bíztatnak, regisztráljon, hiszen úgy könnyebb tervezni és viták, tömörülés nélkül zajlik az oltás. Könnyebbség, hogy a városháza minden alkalommal rendőröket biztosít a bejárathoz.

Az igazgatótól megtudtuk, 133-an voltak azok, akik első oltásra jöttek (az ezeket megelőző vasárnapokon pedig 314 és 245 személy). Véleménye szerint ezeket az embereket a munkáltatók küldik az oltásra, akiknek elegük van a heti kétszeri tesztelésből.

A meglátás helyessége a helyszínen is kiderült, egy fiatalasszony bánatosan mondta, csakis azért van itt, el ne veszítse az állását, különben nincs meggyőződve arról, hogy nem veszélyesek-e az oltóanyagok. Akik a harmadik oltásra jöttek, azok egytől egyig bíznak abban, hogy az oltóanyag megvédi őket a Covid-19 súlyos következményeitől. Örömmel vették, hogy Párkányban van lehetőség ezek felvételére.

„Ha nő az oltások iránti igény, akkor nem csak vasárnaponként, de szombaton is lesz oltás, a tervezéshez azonban az kell, hogy az oltakozni akarók regisztráljanak a portal.agel.sk honlapon. Információt a poliklinikansksturovo.sk oldalon találnak” – tájékoztatott Czékus.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.