2021. október 28., 17:29

Várja az érdeklődőket a Felföldi Dalia Iskola

A gömörpéterfalai székhelyű Felföldi Dalia Iskola életében a nyár jobbára a készülő magyar közösségi ház felújításával, kaláka táborok szervezésével, lebonyolításával telt. Ősztől viszont újra indultak népszerű edzéseik, amelyekre várják az érdeklődőket.

Felföldi Dalia Iskola
Fotó: Felföldi Dalia Iskola

Kopecsni Gábor, az iskola vezetője portálunknak elmondta: nyáron sokat haladtak a felújítási munkálatokkal, amelyeket szeptembertől kisebb-nagyobb ütemben tudtak folytatni, hiszen közbejött a dobrudzsai, törökországi és egy tanyafeltáró munka is.

Gyakorlatilag a jelentős munkákat befejeztük, apró-cseprő dolgok még vannak, de most már az otthonossá tétellel, a berendezéssel foglalkozunk,

hetek kérdése és átadásra készen áll a ház. Közben elkezdtük az udvari munkákat is, lebontjuk a romos állapotban lévő épületeket.”

Szeptembertől a nyári leállás után újra indultak rendszeres edzéseik is.

Gömörpéterfalán újra indítottuk az íjászkört, ami nemcsak a daliásoknak szól, hanem azon érdeklődőknek is, akiket kimondottan az íjászat vonz.

Ami nem követlenül a harcművészetünkhöz tartozik, az a teqball, amit szintén heti egy alkalommal hirdettünk Gömörpéterfalán. Ez egy ping-pong asztalhoz hasonló, erre a célra kialakított asztalon játszható labdajáték, amelyet 5-ös nagyságú focilabdával játszunk. Gyakorlatilag lábtenisz ping-ponggal ötvözve. Kiemelném, hogy magyar találmány, Hungarikum, amely villámgyorsan terjed szerte a világban”- közölte az iskola vezetője, hozzátéve: nemcsak a focikedvelőknek, hanem akár harcművészeknek is kiváló sportolási lehetőség, hiszen nagyon jó képességfejlesztő szereppel bír. Gömörpéterfalán szerdánként, 18.00 órától zajlanak az edzések, amelyhez bárki csatlakozhat.

Felföldi Dalia Iskola
Fotó:  Felföldi Dalia Iskola

Elmondta továbbá, idén sajnos nem nyíltak újabb dalia iskolák, pedig volt rá szándék, elsősorban Erdélyben. A járványhelyzet azonban közbeszólt.  

Reméljük a mihamarabbi helyreállást, a „tavaszt” és akkor „újra sarjadhatnak” a lehetőségek. Természetesen nem ölbe tett kézzel várjuk, befelé fordulva, építkezünk, építjük a központot és teremtjük a jobbnál jobb feltételeket”

- tette hozzá Gábor.

A terveik szerint, a harcművészet terén folytatják az edzéseket, amíg lehet. Október végén pedig hétvégi edzőtábort terveznek, kiemelve a szablyavívást.

Felföldi Dalia Iskola
Fotó:  Felföldi Dalia Iskola

„Tervünk van. Turán esteket szervezünk a magyarországi és a felvidéki Magyar-Turán közös szervezésében, amelyeken különböző témákat célzunk meg, főleg a nomád világról: élet a jurtában (kazak előadó), táltos dobest, tudományos és ismeretterjesztő előadás a honfoglalás korából, stb., emellett népi gyógyász képzés és népi bútorfestészet témánk is lenne.

Mindemellett folyamatosan dolgozunk a Magyar Közösségi Házon, szépítjük és előkészítjük a következő munkákat. Tervek, tettek, feladat mindig van, ha az ember előre néz, s lát egy egészséges jövőképet!”

- zárta a Felföldi Dalia Iskola vezetője. A tervezett programok időpontja elérhető a Felföldi Dalia Iskola közösségi oldalán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.