Változik a helyközi autóbuszjáratok menetrendje Kassa megyében

2020. december 10., 17:18
Zsebik Ildikó

Kassa megye területén vasárnaptól változik a helyközi járatok menetrendje, ahol a forgalmat a nagymihályi Arriva és az Eurobus autóbuszai bonyolítják.

Fotó: J. Čermáková

A változások a vasúti menetrend változásaira is reagálnak. A megye elnöke, Rastislav Trnka mindezt a következőképpen kommentálta:

A megtett kilométerek száma ugyan nem fog növekedni, ám kedvezőbb lesz a járatok kihasználtsága. Új expressz buszokat is indítunk, ezek gyorsítják majd az utasok szállítását. Bővítjük az autóbuszok szolgáltatásait, ill. új járatokat indítunk a tanulóifjúság részére. A közlekedési szolgáltatások javulása régiónkban a Szlovák Vasúttársasággal való kiváló együttműködésnek is köszönhető 

 A cél az, hogy az autóbuszjáratok folyamatosan csatlakozzanak a vonatokhoz. A változtatások a polgármesterek és a fuvarozók javaslatai, ill. az utazóközönség észrevételei alapján kerülnek bevezetésre.

A Bodrogközt és Ung-vidéket érintő változások

Bodrogszerdahelyről új diákjárat indul Zemplén és Céke érintésével Tőketerebesre, illetve egy reggeli járat  pedig Abaráról Bánóc érintésével Vásárhelyig, ahol át lehet majd szállni egy Kassára induló expressz autóbuszra.

Királyhelmec részét képező Fejszésről új diákjárat indul Tiszacsernyőbe. A megye ezeken kívül bővíti az „autóbusz hívásra“ programot Kis- és Nagytoronya irányába.

A megyei önkormányzat ugyanakkor ritkítja járatait ott, ahol az adott időpontban létezik más, alternatív megoldás is a közösségi közlekedést illetően, ill. az utazóközönség érdeklődésének hiányában is visszavon járatokat. Pl.

egy járatpárral kevesebb közlekedik majd Szobránc és Eperjes között.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy Kassa megye lakosságát az Eperjes megye területén 2021. január elsejétől életbe lépő közlekedési változások is érintik majd. 

Kövesse facebook oldalunkat is!