2021. június 9., 17:19

Valószínűleg megtalálták a csallóközcsütörtöki pénzautomata felrobbantóit

Dunaszerdahelyi és nagyszombati nyomozók közös razziája során csípték el a az idén januárban a Dunaszerdahelyi járásban található Csallóközcsütörtök településen bankautomatát robbantó két férfit.

robbantás Csallóközcsütörtök
Médialapozó
Fotó: Facebook / Polícia SR

A Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Zlatica Antalová tájékoztatása szerint a két férfit különösen súlyos bűncselekményekkel, rablással és károkozással gyanúsítják.

„A két gyanúsított január 12-én kora reggel a Csallóközcsütörtökben lévő élelmiszerbolt előtt állították le kölcsönzött Volkswagen Passat típusú személyautójukat.

Az élelmiszerüzlet falába épített bankautomatába robbanóelegyet engedtek, majd azt a távolból felrobbantották

- mondta el Antalová. A robbanás során nemcsak a pénzautomata sérült meg, hanem az épület is, amelyben az el volt helyezve. A férfiak egyike elvitte az automatában található pénzes kazettákat, melyekben néhány százezer euró volt. A rablás mellett mintegy 28 ezer eurós kárt is okoztak a robbantással - egészítette ki a szóvivő.

A rendőrség már a helyszíni nyomozás során több bizonyítékot talált, amelyek alapján később három épületet kutattak át Galántán és Jókán.

A rendőrség a házkutatások során a pénz egy részét is megtalálta, továbbá a kölcsönzött autót, illetve a robbantás során használt gázpalackokat is. „A rendőri akció során két harci kutyát kellett semlegesíteni“ - tette hozzá Antalová.

Ha a gyanú beigazolódik, a férfiak 10-től 15 évig tartó fegyházbüntetésre számíthatnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két férfi egyéb bűnügyekkel is összefüggésbe hozható.

2021-06-09-robbantas-csallokozcsutortok02
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.