cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 11., 20:41

Válogatott öregfiúk érkeznek Vásárútra

Június 22-én a vásárúti focipálya és kellemes környéke ad otthont a hagyományos sport- és gyermeknapnak.

magyar-oregfiuk-valogatott
Galéria
+7 kép a galériában
Magyar Öregfiúk Válogatott
Fotó: Magyar Öregfiúk Válogatott Facebook oldala

Gyermekek és felnőttek egyaránt jól szórakozhatnak és sokat mozoghatnak, ha ellátogatnak az idei vásárúti sport- és gyermeknapra. Már a tavalyelőtti rendezvény is sok meglepetést tartogatott, hiszen Nemcsák Károly vezetésével a magyarországi színészválogatott csapott össze a vásárúti öregfiúkkal, idén azonban szintén nem akármilyen csapat küzd meg a vásárútiakkal, s ezt már Kovács Gábortól, a községi sportügyekért felelős önkormányzati képviselőtől, az esemény egyik fő szervezőjétől tudtam meg.

a-szineszvalogatott-ket-evvel-ezelott-vasaruton
A színészválogatott két évvel ezelőtt Vásárúton
Fotó:  Lacza Gergely
A Magyar Öregfiúk Válogatottal sikerült megegyeznünk, melynek értelmében nemcsak az elmúlt évtizedek, hanem a közelmúlt válogatott sztárjai is ellátogatnak a községbe és összemérik erejüket a vásárúti öregfiúkkal”,

– mesélte Kovács Gábor, aki szerint az egyeztetést már tavaly szeptemberben meg kellett kezdeni, ugyanis a 2017. május 30-án megalakult csapatot sok helyre hívják, tehát nem volt egyszerű a megállapodás.

Áprilisban egy személyes találkozóra is sor került a Magyar Labdarúgó Szövetség központjában, ahol Török Gergely polgármester és én képviseltem Vásárutat, a Magyar Öregfiúk Válogatottját pedig egy négytagú társaság, melynek vezetője az a legendás Gellei Imre, aki a magyar nemzeti válogatott szövetségi kapitánya is volt egykor és most az öregfiúk csapatának edzője”

– tette hozzá az önkormányzati képviselő.

megbeszeles-az-mlsz-szekhazaban
Megbeszélés az MLSZ székházában
Fotó:  Kovács Gábor

Szerencsére június 22. mindenki számára megfelelő volt, így a csapat – amely olyan sztárokat vonultat fel, mint Détári Lajos, Nyilasi Tibor, Pintér Attila, Mészöly Géza, Király Gábor, Nikolics Nemanja vagy Priskin Tamás –, tiszteletét teszi Vásárúton is. Reméljük, az imént felsorolt sztárokból minél többen ráérnek majd aznap. Mindenesetre az öregfiúk már készülnek a meccsre, ezt több bejegyzés is bizonyítja a hivatalos Facebook-oldalukon. Az egyik bejegyzés így szól:

Június hónapba lépett naptárunk, ami azt jelenti, elérkezett az idei első nemzetközi fellépése a válogatottnak. Június 22-én irány Szlovákia, ahol az első nemzetközi mérkőzését fogja játszani az egykori szövetségi kapitány, Gellei Imre által vezetett Öregfiúk válogatott.”
megbeszeles-az-mlsz-szekhazaban_
Megbeszélés az MLSZ székházában
Fotó:  Kovács Gábor

Egy másik bejegyzésből már az is kiderül, hogy a vásárútiaknak bizony igen csak fel kell kötniük azt a bizonyos alsóneműt, ha pariban akarnak maradni a válogatott legendáival:

Hivatalosan még nem hirdette meg június 22-ei keretét a felvidéki fellépésre Gellei Imre szövetségi edző. Az már leírható, hogy a 2016-os Eb-hősökkel rohamozza majd az ellenfél kapuját a válogatott. Nikolics Nemanja (43x válogatott) és Priskin Tamás (63x válogatott) a keret tagjai lesznek a hónap végén esedékes nemzetközi gálamérkőzésen. Kerethirdetés későbbiekben.”

Kovács Gábor elárulta azt is, hogy a kezdőrúgást a vásárúti futball egyik legendája, a falu legidősebb volt labdarúgója, a helyi sportklub egykori elnöke, a 88 éves Oravecz István mérnök úr végzi majd el.

kovacs-gabor
Kovács Gábor
Fotó:  Lacza Gergely

A sport- és gyermeknap programjai már a kora délutáni órákban elkezdődnek. 13 órától indul a Lurkó kupa, vagyis az U9-es focitorna, s közben 14 órától Rózsa jóga várja a felnőtteket. A nemesócsai Kartai Adél Dance Club Egyesület fiataljai 14 óra 45 perces kezdettel lépnek fel egy mazsorett programmal. A csapat 2018. október 31-én alakult meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a tánckultúrát fesztiválok, előadások szervezésével, és lehetőséget biztosítson a tánc művészetének fejlesztésére. Fél öttől kezdődik a várva várt meccs a Magyar Öregfiúk Válogatottja és a Vásárúti Öregfiúk csapata között, majd 18 órától a gyermekek számára fergeteges habpartira kerül sor, melyet a helyi tűzoltók biztosítanak. Ami a kísérő programokat illeti, természetesen lesz légvár, akadálypályás futás, arcfestés, csillámtetkó és egyéb kézműves foglalkozások. A belépés ingyenes!

plakat
A rendezvény plakátja
Fotó:  Kovács Gábor
a-szineszvalogatott-ket-evvel-ezelott-vasaruton
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.