2019. november 5., 12:15

Vágsellye városa jövőre bevezeti a fejlesztési díjat

Vágsellye városa 2020. január 1-től fejlesztési díjat fog szedni a város területén épített ingatlanok után. A díjat a természetes személyeknek és a cégeknek is be kell majd fizetniük. A díjfizetési kötelezettség az építési engedély hatályba lépésének napjától lesz érvényes.

Vágsellye

A fejlesztési díj bevezetésével a városháza az SZK Nemzeti Tanácsa által elfogadott törvények következtében megnövekedett kiadásokra reagál. A 2020-as költségvetés-tervezet példaként az ingyenes ebédek és az üdülési utalványok bevezetését, valamint a városi alkalmazottak béremelését említi.

„A szóban forgó törvénymódosítások nagyon negatív hatással vannak a városok és községek gazdálkodására” – áll a tervezetben.

Az illetéket, melynek összegét a felszíni építmény területe alapján fogják kiszámítani, az átlagpolgároknak és a cégeknek is be kell majd fizetniük.

Jozef Grell városi képviselő javaslata nyomán a városi testület októberben úgy döntött,

a lakóingatlanok után négyzetméterenként 10 euróban, az üzleti, ipari vagy mezőgazdasági jellegű épületek után pedig négyzetméterenként 20 euróban szabja meg a befizetendő illeték összegét.

Grell rámutatott: egyszeri illetékről van szó, amely egy átlagos családi ház építése esetében összesen 4-500 euróra jön ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.