2019. december 28., 15:33

Vágkirályfán van az ország legnagyobb élő Betleheme - KÉPGALÉRIÁVAL

Újév első napjáig megtekinthető a Felvidék legnagyobb élő betlehemi játéka a vágkirályfai Humanita farmon. A farm tulajdonosai és dolgozói a gondozásukban álló jószágok segítségével már 1996 óta jelenítik meg minden év karácsonyán a kis Jézus születésének történetét.

Médialapozó
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A vágkirályfai Humanita farmra érdemes délután három óra tájékában érkezni a karácsonyi és újévi ünnepek közti napokban, ugyanis ekkor veszi kezdetét az élő Betlehem előadása.

A látogatókat karácsonyi zene fogadja, majd a hangszóróból hallhatják a betlehemi történetet. Szűz Máriához eljön az angyal, aki elhozza az örömhírt.

Józsefet a farm tulajdonosa, Bertram Beták alakítja, aki szamárhátra ülteti Máriát és elindul szállást keresni kis családjának. A történet a kis Jézus megszületésével zárul, akit az istállócskában köszöntenek a pásztorok és a Háromkirályok is.

A látogatóknak is lehetőségük van ajándékot vinni az újszülöttnek és megtekinteni az élő betlehemi képet a fakunyhóban kialakított istállócskában. A Szent családot pásztorok, parasztok és a házi jószágok veszik körül az élőkép alatt.

+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.