Václav Mika is harcba szállna Pozsony főpolgármesteri posztjáért

hirek.sk 2018. január 12., 11:32
POZSONY. Václav Mika azt fontolgatja, hogy az őszi helyhatósági választások során jelölteti magát Pozsony főpolgármesterének – erősítette meg a TASR hírügynökségnek azzal, hogy eddig még nem döntött végérvényesen. Az első hivatalos főpolgármester-jelölt a műépítész-zenész-városi aktivista, Matúš Vallo volt. A tisztség kapcsán azonban további nevek is fel-felbukkannak.

Vallo a közösségi hálón már írt arról, hogy 2018-ban több mint  60 szakemberrel együtt ki akar adni egy könyvet a Pozsonyra vonatkozó tervekről, s esetleg jelölteti magát főpolgármesternek.

A jelenlegi pozsonyi főpolgármester, Ivo Nesrovnal elmondta: jelenleg egyáltalán nem gondolkodik a jelöltségről. "Célom a lehető legtöbbet teljesíteni mindabból, amit megígértem a pozsonyiaknak, vagyis teljesítenem kell a programomat, és megoldást kell találnom a fő pozsonyi problémákra" - magyarázta.

Milan Ftáènik, volt pozsonyi főpolgármester, aki  tavaly novemberben kudarcot vallott a Pozsony megye elnöki posztjáért vívott küzdelemben, azt fontolgatja, hogy milyen módon kapcsolódhatna be a helyhatósági választásokba. "Még nem hoztam meg a végleges döntésemet. Arra márciusig kellene sort kerítenem" – szögezte le.

Pozsonyszőlős (Vajnory) jelenlegi polgármestere, Ján Mrva pozsonyi városatya, aki tavaly novemberben szintén kudarcot vallott a Pozsony megye elnöki tisztségéért folytatott harcban, ugyancsak mérlegeli indulását. Elmondta: jelenleg azokkal a politikai pártokkal tárgyal, amelyek a jelenlegi kormány ellenzékét alkotják.

"Január folyamán kellene megszületnie e döntésnek" – szögezte le. Pozsony-Károlyfalu (Karlová Ves) polgármestere, Dana Èahojová  városi képviselő szintén megerősítette, hogy már többekkel beszélt az esetleges főpolgármesteri jelöltségéről. "A jelölést még meg kell fontolnom" - mondta. Az ügyet azonban nem akarta részletesebben kommentálni.

A lehetséges jelöltek között van Ján Budaj parlamenti és városi képviselő is. "Nem döntöttem így. Egyelőre nem szeretnék erről nyilatkozni".

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS