2018. november 9., 15:21

Utcai prostitúcióra kényszerítettek három nőt - eljárás indult két érsekújvári járásbeli férfi ellen

A rendőrség eljárást indított két szlovák állampolgár ellen Ausztriában folytatott emberkereskedelem ügyében. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott pénteken.

bilincs bűnöző
Fotó: Pixabay

A vizsgálat eddigi eredménye szerint a két, Érsekújvári járásból származó férfi, a 39 éves Roman L. és a 42 éves Eduard S. 2017-ben emberkereskedelem különösen súlyos bűncselekményét követték el három nő kárára. „Az egyik károsulttal, egy 28 éves, magyar állampolgárságú nővel egy budapesti diszkóban ismerkedtek meg. A másik károsultnak, egy 24 éves szlovák nőnek jól fizető, külföldi állást kínáltak, egy harmadik, 33 éves, szintén szlovák nő pedig hitt az egyik gyanúsítottnak, aki a szerelemről mondott szép szavakat” – fejtette ki Baloghová.

Mindhárom nőt Ausztriába szállították, ahol erőszakkal fenyegetőzve utcai prostitúcióra és a megkeresett pénz átadására kényszerítették őket.

A rendőrség szerint a két férfi a nőket titokban figyelte, hogy el ne szökjenek. „Amikor megtagadták az utasítások végrehajtását, erőszakkal tudatmódosító szereket adtak be nekik és megverték őket, a sérüléseiket nem láttak el és orvost sem hívtak hozzájuk. Csak száraz kosztot kaptak, azt sem rendszeresen” – mutatott rá Baloghová. A gyanúsítottak mintegy 90 000 eurót kereshettek az áldozatok kárára. Bűnösségük bizonyítása esetén, különösen súlyos bűncselekmény miatt 12-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. A megbízott nyomozó indítványozta előzetes letartóztatásukat.

Megosztás
Címkék