2021. május 21., 17:33

Utazgatni volna jó

A dunaszerdahelyi Turisztikai Információs Irodát egyre gyakrabban látogatják az érdeklődők. Ez még természetesen nem azt jelenti, hogy eljött a külföldi utazások ideje, még nem nyíltak meg a határok. Mindenki nagyon várja már, hogy például újra Győr belvárosában kávézhasson kedvenc helyén, persze megszorításoktól mentesen.

Fotó: Reczai Lilla

A Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség munkatársai a koronavírus-járvány ellenére tovább végezték a háttérmunkát. ,,Főleg a tagjainkat érintették a korlátozások, mert be kellett zárni az irodát, nem folytathatták a tevékenységüket.

Az emberek nem jártak be hozzánk, nem kértek szóróanyagokat, viszont az utóbbi két hétben újra fellendült az érdeklődés a látogatók részéről.

Amíg a határokat nem nyitják meg és az utazás sem válik lehetségessé, addig még semmi biztosat nem tudunk” – nyilatkozta portálunknak a látogatóközpont igazgatója, Koller Ingrid.

Ami az igazgató szerint biztató jel, a belföldi turisztikai lehetőségek mindenki számára adottak, és hogy az emberek élnek is vele. ,,Ha csak a Csallóközt vesszük alapul, a Malkia parknak már sikerült kinyitnia kapuit a látogatók előtt, ahová nagyon sokan látogattak el a nyitást követően. A Slovakia Ring is a járvány előírásainak megfelelően működik.

Mindazonáltal hosszútávon nem kifizetődő csak a belföldi turizmus, mert önmagában nem tudja eltartani ezeket a létesítményeket”

– tette hozzá Koller Ingrid.

A téli járványhelyzet miatt az idei nyári szezonra kevesebb látogatóval számol a turisztikai központ is, de azért bíznak a turisták érdeklődésében.

,,Mostanában főleg helyi vendégeket tudunk fogadni a turisztikai irodában, akik érdeklődnek, szuveníreket vásárolnak tőlünk, valamint az információs anyagokat is elviszik. Sőt, külföldi vendégeink is voltak, akikről nem tudni, milyen módon kerültek ide.

Nagyon jó érzés, hogy felkeresnek bennünket az emberek, reméljük, lassan még jobban beindulhat a folyamat.

Kíváncsian várjuk az emberek reakcióját” – mondta el az igazgatónő.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!