2021. december 4., 10:25

Ünnepi címlappal megjelent a Kassai Figyelő decemberi száma

A karácsonyi csodáról, annak megéléséről írt lapindító cikket Kováts Róbert, a Csehszlovák huszita egyház vikáriusa, ami afféle lelki balzsamként is hat az emberre ezekben a nehéz adventi időkben, és arra biztat bennünket, kövessük a csillagunkat.

Kassai Figyelő - 2021 december

Egy kassai magyar hazafiról, Bocatius Jánosról is olvashatunk, de természetesen napjaink realitása, a lockdown sem marad ki. A nemzeti újrakezdési program is „szóba kerül”, mely jövőre újdonságokkal szolgál.

Robotasszisztált terápiák címmel a kassai Talentum Cassoviensis Alapítvány tevékenységébe nyerünk betekintést. Béres József kivételes emberről, a Béres-csepp feltalálójáról személyes hangvételű visszaemlékezést írt Nagy Géza.

Porcelánbabák bűvöletében él a bodrogszentmáriai Fucsko Angéla, akinek csodálatos gyűjteménye már csaknem ötszáz babából áll. Hogy miként lett szenvedéje a babák és más tárgyak gyűjtése, arról mesél a Figyelőnek.

A Beneš-dekrétumok ügye is górcső alá kerül, mivel idén van 75 éve annak, hogy a felvidéki magyarok deportálása elkezdődött. A Múltidéző rovatban pedig ezúttal az ún. Nagy Kaszinó szecessziós épületét mutatják be.

Két jeles kulturális eseményről, az Egressy Béni Országos Színjátszó fesztiválról és a Kazinczy Napokról is olvashatunk a havilapban.

Csala Andrásné Erdélyi Kornélia, a Kassai Polgári Klub alapítója, akit mindenki csak Lia néven ismert, idén lenne 80 éves. Tiszteletére emléktáblát lepleztek le Kassán és egy neki szentelt 72 oldalas kiadványról is hírt kapunk.

Megosztás
Címkék