2020. november 29., 14:57

Ünnepélyesen megáldották Csallóközcsütörtök adventi koszorúját

Csallóközcsütörtökön áll az ország legnagyobb adventi koszorúja. Advent első vasárnapjának előestéjén Masicza Robert esperes ünnepélyes keretek között megáldotta a község adventi koszorúját.

Fotó: Lamos Csaba

A helyszínen a Szent Jakab Polgári Társulás tagja, Kállay András ünnepi beszédében kiemelte, mennyire fontos a szolidaritás az emberek között, mert ez az év a nehézségek éve volt.

Az adventi koszorú elkészítésével szerették volna a lakosok hitét erősíteni, s a karácsony szellemét belecsepegtetni az emberek lelkébe. Továbbá megköszönte a támogatóknak, az önkénteseknek, s minden olyan szervezetnek a segítségét, akik valamilyen úton hozzájárultak a koszorú elkészítéséhez.

Adventi koszorú Csallóközcsütörtökön
Fotó: Lamos Csaba

Masicza Robert, a helyi római katolikus egyház plébánosa ezután felszentelte a koszorút és az összefogás fontosságára biztatta a hívőket.

Adventi koszorú Csallóközcsütörtökön
Fotó: Lamos Csaba

Őry Péter polgármester felszólalásában elmondta, hogy már több település is él az adventi koszorú készítésének lehetőségével. Az emberek egymás segítését és támogatását szorgalmazta ezekben a nehéz időkben. A lakosoknak nyugalmas és meghitt ünnepvárást kívánt.

Megosztás
Címkék