2020. december 9., 13:35

Uniós támogatásból újítják fel a komáromi Ferences Barátok Utcai Óvodát

Az Integrált Regionális Operatív Program keretében kapott uniós támogatásból 2021 első felében megvalósul a Komárom központjában működő Ferences Barátok Utcai Óvoda átépítése és kapacitásbővítése. Az év elején kezdődő és a tervek szerint hat hónapig tartó munkálatokra jóváhagyott 195 ezer eurós keretösszeg 95 százaléka elnyert pályázati támogatás, a városi önkormányzat pedig az 5 százalékos önrészt biztosítja.

Fotó: Facebook

A projekt részeként oly´ módon újítják fel a helyiségeket, hogy a belvárosi magyar oktatási intézmény befogadóképessége a jelenlegi 28-ról 48-ra nő – tudtuk meg a Komáromi Városi Hivataltól.

Mivel az óvoda az inkluzív pedagógia elemeit is alkalmazza, ezért a pályázat kidolgozói a fogyatékossággal élő gyermekek és szüleik elvárásait is figyelembe vették.

A tervdokumentáció tartalmazza az épület akadálymentesítését, illetve az akadálymentes szociális helyiségek kialakítását is, ezért az óvodát a felújítás után majd ezek a speciális igényű kicsik is látogathatják.

Uniós támogatásból újítják fel a komáromi Ferences Barátok Utcai Óvodát
Fotó:  Facebook

Az óvoda zárt, tehát biztonságos udvarán új, korszerű játékelemekkel felszerelt, multifunkcionális játszóteret is létesítenek, amely majd minden tekintetben megfelel az uniós normáknak és követelményeinek. Azonkívül az intézményben olyan új beltéri játékelemeket is elhelyeznek, amelyek segítik is az óvópedagógusok sokrétű munkáját, illetve a gyermekek nevelésén-ismeretgyarapításán kívül a kreativitásuk és a készségeik fejlesztésével megkönnyítik az iskolakezdés előtti önállósulásukat.

Uniós támogatásból újítják fel a komáromi Ferences Barátok Utcai Óvodát
Fotó:  Facebook

Bajkai János, a Komáromi Városi Hivatal Oktatási, Kulturális és Sportügyi Főosztályának vezetője korábban a Ma7.sk-nak a tervezett felújítás kapcsán azt is elmondta: az oldalsó épületszárnyban kerül sor a fontos munkálatokra.

A szakemberek majd valamennyi helyiséget azonos szintre hozzák, azokat álmennyezettel és tetőtéri ablakokkal látják el, s minden tekintetben alkalmassá teszik az óvodai foglalkozásokra. Az átalakítási munkálatok után az óvoda kapacitása is megnő. Ekképp oda majd a korábban várólistára kerülő kicsiket is felvehetik“.
Uniós támogatásból újítják fel a komáromi Ferences Barátok Utcai Óvodát
Fotó:  Facebook
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.