Újszülött és 101 éves néni is volt a Covid-betegek között a komáromi kórházban

2021. május 3., 17:00
Nagy Miskó Ildikó

Továbbra is stabil a járványhelyzet a komáromi Agel-kórházban. Az év első négy hónapjában összesen 648 koronavírusos beteget, köztük egy ott világra jött újszülöttet és egy 101 éves nénit is kezeltek.

A komáromi Agel-kórház bejárati felirata
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
A komáromi Agel-kórház bejárati felirata

Annak ellenére, hogy a múlt héten érkeztek új Covid-os betegek a kórházba, ott egyre csökken a koronavírussal küszködő páciensek száma.

Jelenleg 11 Covid-beteget tartunk nyilván, további 3 személy esetében pedig feltételezhető az ilyen jellegű fertőzöttség. Pozitív hírnek számít az, hogy pillanatnyilag egyik páciensünk állapota sem annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorulna“

– árulta el Miroslav Jaška kórházigazgató. Hozzátette: az előző napokban 5 új koronavírusos pácienst vettek fel, ám a létszámuk egy hét alatt ezzel együtt is 11-gyel csökkent.

Azt is megtudtuk, hogy a kórházi alkalmazottak közül jelenleg csak ketten Covid-pozitívak, más e vírusfertőzés miatt már nincs karanténban. Négy hónap alatt összesen 648 koronavírusos beteget (334 nőt és 314 férfit), köztük egy ott világra jött újszülöttet és egy 101 éves nénit is kezeltek. A babát leszámítva 25 éves volt a legifjabb Covid-betegük, aki kórházi gondozásra szorult.

Bejárat továbbra is csak a főkapun és a triázson keresztül...
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Bejutás továbbra is csak a főkapun és a triázson keresztül...

,,Intenzíven folytatjuk a vakcinációt: kórházunkban egy hét alatt közel 1750 érdeklődőt oltottunk be, további közel 7 ezer személy beoltásánál pedig a nyitrai, vágsellyei és párkányi nagykapacitású oltóközpontban segítettünk. Ezenkívül az előző héten csaknem 80, többnyire korábban betervezett műtétet is végeztünk. A beteglátogatási tilalom azonban más szigorú járványügyi intézkedésekkel együtt ezentúl is érvényben van“ – zárta tájékoztatását a kórházi direktor.

Kövesse facebook oldalunkat is!