2020. július 2., 07:42

Újraindult a teherforgalom a komáromi Vág-hídon

Lezárultak a komáromi Vág-híd karbantartási munkálatai, szerdán újraindult a teherforgalom is. Lucia Karelová, a Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) szóvivője a TASR hírügynökségnek megerősítette: a tehergépkocsikat július 1-től már nem terelik el, áthajthatnak a hídon.

Fotó: TASR

A 64 évvel ezelőtt épült híd az utóbbi hónapokban jelentős átépítésen esett át. Májusra készült el a híd ideiglenes aládúcolása.

Ugyanebben a hónapban végezték el a próbaterhelést is, melynek kedvező eredménye lehetővé tette, hogy az aládúcolt hidat a tehergépkocsik is használatba vehessék, mindenféle korlátozás nélkül”

– tájékoztatott Karelová. A hidat újra is aszfaltozták, a munkálatokat június végére sikerült befejezni.

A híd aládúcolása csak átmeneti megoldás. Már előkészítették az objektum teljes körű felújítását. A szükséges engedélyek beszerzése után meghirdetik a közbeszerzést. A kivitelezőt nyilvános verseny útján választják ki. A közlekedési minisztérium korábban arról tájékoztatott, hogy ha a folyamatot nem fogják lassítani különböző akadályok, a komplett felújítást jövőre kezdhetik meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.