cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 16., 08:34

Újra lesz diákcsapat Köbölkúton

Jó néhány éve megszűnt az összes focicsapat Köbölkúton, de lelkes fiatalok a diákcsapat felélesztésén fáradoznak. Az önkormányzat ehhez minden segítséget megad, Hornyák Zsolt, Köbölkút szülöttje, a felcsúti Puskás FC vezető edzője is a segítségükre van.

kobolkutiak-a-puskas-stadionban.jpg
A köbölkútiak és muzslaiak Felcsúton. Balról Bolya Szabolcs Köbölkút község polgármestere és Hornyák Zsolt, a Puskás Ferenc Akadémia edzője
Fotó: Köbölkút község

„Hogy a csapat mielőbb megalakulhasson minden módon támogatjuk a sportszervezetet, próbáljuk ehhez megteremteni a feltételeket. Kora tavasztól azon dolgozunk, hogy javítsunk a gyep minőségén, tervben van a régi öltözők lebontása és újak építése. Jelenleg úgy néz ki, ősszel el is kezdődhetnek a bontási munkálatok” – fejtette ki Bolya Szabolcs polgármester.

Kitért arra is, Hornyák Zsolttal a község már hosszabb ideje tárgyal a diákcsapat újra indításának lehetőségeiről és annak segítéséről.

A szakember nemrég meglepte a futballistákat egy fűnyíró traktorral, amely a focisták számára óriási segítséget jelent. „Hornyák Zsolt nagylelkűsége és segíteni akarása felbecsülhetetlen. Óriási pozitív példa ő fiataljaink számára” – emelte ki Bolya Szabolcs.

Az alakuló köbölkúti focicsapat
Az alakuló köbölkúti focicsapat. A háttérben Kaszner Máté
Fotó:  facebook

A köbölkúti futball újraélesztésének egyik lelkes és önkéntes kezdeményezője Kaszner Máté, a szőgyéni focicsapat kiváló játékosa. Féléves tevékenységüket így foglalja össze:

Az alakuló diákcsapattal 2022 októberében kezdtük meg a munkát, amikor még nagy érdeklődés mutatkozott a részvételre. Az edzések heti kétszeri rendszerességgel zajlanak, amelyeket mindeddig négyen vezényeltünk - Vas Erik, Fekete József, Radvanszky Richárd és jómagam.

A téli hónapok alatt az edzések a tornateremben voltak, tavasztól a futballpályán. Az edzések elsődleges célja, hogy átadjuk a fiatalság számára a foci iránti szeretet érzését, valamint lehetőséget nyújtsunk azok számára, akik szeretnék a jövőben csapatban, komolyabb szinten űzni ezt a sportot. Később a kezdeti nagyon nagy létszám jelentősen lecsökkent, és mára már csak azok a gyerekek járnak becsületesen edzésekre, akik elég kitartóak és szeretnének egy közösséghez tartozni, annak ellenére is, hogy egyelőre a körülmények még nem teszik lehetővé, hogy ez a csapat hivatalosan bejelentett sportegyesületként működjön, de ezek a tényezők is már a változás felé haladnak.

Az alakuló köbölkúti focicsapat
Az alakuló köbölkúti focicsapat
Fotó:  facebook

Addig is barátságos meccseket szervezünk majd a kis csapat számára, ahol folyamatosan megmérettethetik magukat. Az első ilyen barátságos mérkőzés Szőgyén csapata ellen valósult meg egy gyereknapi focin, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, mivel többük számára ez volt az első olyan téthelyzet, ahol egy működő csapat ellen pályára léphettek teljes felszerelésben, a mezt magukra öltve. A srácok hősiesen helyt álltak, bár az eredmény Szőgyén csapatának kedvezett, de mindenképp előrelépésként tudható be ez a találkozó.  A köbölkúti falunapon volt a visszavágó, ahol 1 : 3-ra győztünk.

Jövőbeli célunk az, hogy megmaradjon ez a kollektíva, akár bővüljön további focikedvelőkkel, és amint a körülmények lehetővé teszik, akkor hivatalosan bejelentett csapatként tudjunk működni, összefogva ezzel a sportszerető fiatalságot, építve a sport történelmét, ami az utóbbi évekről sajnos nem mondható el”

– részletezte Kaszner Máté.

Júniusban a köbölkúti ifjú focisták edzőikkel, a községet képviselő delegációval és a muzslai focitábor résztvevőivel ellátogattak Felcsútra a Pacho Arénába. Edzés közben láthatták a Puskás Akadémia felnőtt csapatát, az autogramvadászat se maradt el.

A helyszínen megállapodtunk abban, hogy az akadémia szakmai segítséget fog nyújtani a diákcsapatnak.

Köszönet illeti vendéglátónkat Hornyák Zsoltot és Mácsodi Ferencet, aki fáradhatatlanul kísérte a csapatot, és bemutatta a látnivalókat, és nem utolsósorban Barus Imrét, akinek a közbenjárásával jött létre ez a találkozó. Állandó ingyen bérletet is felajánlottak a Puskás FC hazai meccseire, voltunk is már az első mérkőzésen. Az akadémia szakemberei augusztus 22-én egésznapos szakmai képzésre érkeznek majd Köbölkútra, ahol az edzőkkel találkoznak” – tájékoztatott a község polgármestere.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.