2020. február 3., 14:20

Újra jár a Jeges Expressz

Az idei téli szezonban is útjára indult a Jeges Expressz nevet viselő különleges turistavonat, amely Kassát és a dobsinai jégbarlangot, illetve Garamfőt köti össze február minden szombatján. Az érdeklődők számára így síelésre, túrázása és más szabadidős tevékenységekre nyílik lehetőségük a Szlovák Paradicsomban.

Jeges Expressz - téli edíció
Fotó: TASR

A vonat a Kassa–Sároskőszeg (Kysak)– Margitfalva (Margecany)– Gölnicbánya (Gelnica)– Merény (Nálepkovo)– Hollópatak (Mlynky)– Imrikfalva (Dedinky)– Sztracena (Stratená)–dobsinai jégbarlang–Garamfő (Telgárt) vonalon közlekedik szombatonként. Kassáról 7.55 órakor indul, visszafelé Garamfőről pedig 15.53-kor, a kassai érkezés időpontja pedig 18.48.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke rámutatott, ha támogatni és fejleszteni akarják a turizmust a régióban, akkor nem elég ötleteket adni annak kapcsán, mely helyszíneket érdemes felkeresni, hanem az odajutást is biztosítani kell.

"Az idén is különféle bónuszokkal várjuk az érdeklődőket. Ezek egyike, hogy a Jeges Expresszre szóló vonatjeggyel együtt kedvező árú síbérletet is válthatnak bizonyos síközpontokba. Bízunk benne, hogy ez nemcsak azok számára lesz előnyös, akik élnek a szolgáltatással, hanem a síközpontok tulajdonosai, üzemeltetői számára is” – mondta a megyeelnök.

A Jeges Expresszt a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet indította a Szlovák Vasúttársasággal (ZSSK) együttműködve. Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus ügyvezető igazgatója közölte, a bevezetett újdonságokat egyrészt a korábbi évek tapasztalatai, másrészt az utasok kérései alapján választották ki. Mint elmondta, az idén külön hangsúlyt fektetnek a gyalogos túrázásra, az érdeklődőket szombatonként nordic walking várja, amihez oktatót is biztosítanak.

„Fontos elmondani, hogy a Jeges Expressz nemcsak az A pontból B pontba való eljutásról szól, hanem az együttműködésről, arról, hogy helyi partnereket is bekapcsoljunk a lehető legnagyobb számban. A vonatjárat útján is szeretnénk az emberekkel megismertetni olyan téli szabadidős tevékenységeket, amelyekről eddig talán nem volt tudomásuk” – mondta. Hozzátette, a turistavonat egy szélesebb, #ZIMUJEM V KOŠICKOM KRAJI nevű kampány része, amelynek célja, hogy a kevésbé ismert síközpontokat, a téli sportokat és a turisztikát jobban beemelje a köztudatba.

Filip Hlubocký, a ZSSK vezérigazgatója kiemelte, egyre gyümölcsözőbb az együttműködés a vasúttársaság és a megyei idegenforgalmi szervezet között.

Különösen arra vagyunk büszkék, hogy egy kicsit mi is hozzájárulhatunk a hazai turizmus fejlesztéséhez, hisz nem kevés ilyen lehetőség van. Bízom benne, hogy ezt a trendet a jövőben is folytatjuk” – fűzte hozzá.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.