2024. február 12., 15:11

Újra engedélyezett a látogatás a komáromi kórházban

A komáromi kórházban hétfőtől megszünteti az osztályokon a beteglátogatási tilalmat. 2024. február 12-től lehetőség van a kórházban hozzátartozó látogatására a meghatározott feltételek betartása mellett.

Javuló járványhelyzet – folytatódó látogatási tilalommal a komáromi kórházban
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A kedvezőtlen járványügyi helyzet - a légúti megbetegedések megnövekedett előfordulása - idején az AGEL komáromi kórháza érzékenyen közelítette meg a beteglátogatási tilalmat, de a hozzátartozókat és a betegjogokhoz való igazodást is.

"A kedvezőtlen járványügyi helyzetben hónapokig tilos volt a betegek látogatása, a betegség terminális stádiumában lévő betegek számára minimális számú kivételt biztosítottunk, hogy családtagjaik búcsút tudjanak venni tőlük" - mondta a kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Február 12-től a látogatási engedély minden osztályra vonatkozik, kivéve azokat a helyiségeket, ahol a covid-betegeket elkülönítik.

„A látogatási idő minden osztályon 14 óra ést 15 óra között lesz, minden nap a higiénés-járványügyi rendszer betartása mellett. A látogatás korlátozással megengedett - egy személy egyszerre 15 percig tartózkodhat a betegnél. Távozása után egy másik személy jöhet látogatni” – magyarázta a kórház igazgatója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.