2023. január 3., 15:35

Újévi gálakoncert Siposkarcsán

Telt házas újévi gálakoncert volt Siposkarcsán január 1-én a faluház nagytermében, melyet a helyi önkormányzat védnökségével a Petőfi Baráti Társulás vezetősége szervezett.

gálakoncert
Fotó: Szabó Miroslav

A zenés esten közel 250 várakozással teli kultúrapártoló, zenekedvelő vett részt. A két órás  program zenéjét Medveczky Szabolcs vezényletével a Komáromi Kamarazenekar szolgáltatta.

A koncertlátogatók nagy része az országos és külföldi hírnevet szerzett szlovákiai magyar Opera Trió: Kollár Katalin, Kovács Nagy Andrea, Keviczky Tünde fellépésére volt a leginkább kíváncsi.

opera trió
Opera Trió
Fotó:  Szabó Miroslav

Nem maradhatott ki a Česko Slovensko má talent 2022 országos zenei verseny döntőjébe jutó Opera Trió versenydala, a Never enough, amely ismételten lenyűgözte az egész közönséget.

Méltán lehetünk büszkék Kollár Katalinra, Kovács Nagy Andreára, Keviczky Tündére, hogy szülőföldjükön maradtak, és koncertjeikkel megajándékoznak bennünket, felvidéki magyarokat. Az Opera Trió fellépése a vártnál is nagyobb sikert aratott. 

A két felvonásból álló gálakoncert további szereplői a Monarchia Operett énekesei, táncosai voltak, akik vidám, könnyed játékukkal Kálmán Imre ismert operett számaival szórakoztatták az együttműködésre is hajlandó közönséget. Szívet melengető, szemet gyönyörködtető műsoruk jó hangú énekeseik által elnyerte a közönség tetszését.

Sokan vagyunk, akik egyre nagyobb szükségét érezzük, hogy a sárban rejlő aranyat felfedezzük. A Petőfi Baráti Társulás lehetővé teszi a közöttünk élő tehetséges művészek munkásságának megismertetését a széles néprétegek számára.

Molnár Ilona

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.