2021. március 31., 11:59

Újabb segítség érkezett a dunaszerdahelyi kórházba

A dunaszerdahelyi kórház betegellátását különösen megkönnyítik az adományok, amelyeket a csallóközi régió önkormányzatai ajánlottak fel a covid-osztály betegei számára. Kulcsod és Csiliznyárad község után Somorja önkormányzata is megsegítette a kórházat, ezúttal tíz darab automatikus infúzió-adagolóval.

Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Somorja polgármestere, Orosz Csaba a minap 10 darab, Injectomat Agilia© SP MC típusú automatikus infúzió adagolót adományozott a dunaszerdahelyi Svet zdravia hálózatába tartozó kórháznak, amire ugyancsak nagy szüksége volt az intézménynek és nagy segítség a kórházi alkalmazottaknak.

,,A lélegeztetőgép önmagában nem elég, mivel kell hozzá a személyzet is, akik ezeket a gépeket kezelik, valamint az infúzió. Az intenzívágyon fekvő betegeknek van szükségük az automatikus infúzióadagolókra, hiszen ők mélyaltatásban vannak. Ezek a betegek minden gyógyszert infúziócsövön kapnak meg. Egy-egy betegnek különböző számú automatikus adagoló szükséges. Ez azt jelenti, hogy az infúzióba belehelyezzük az ebben oldódó gyógyszert, amely a megfelelő időben adagolja a páciens számára a gyógyszeres terápiát. Ha több gyógyszerre van szüksége, akkor bizonyos időközönként cserélődik. Az adagokat a nővér beállítja, így megkönnyíthetjük a személyzet munkáját, mert nem kell külön felügyelni a műveletet” – tájékoztatott Bock Sylvia.

Somorjai adomány-automat.infúzióadagoló
Bock Sylvia kórházigazgató és Orosz Csaba, Somorja polgármestere
Fotó:  Somorja hivatalos oldala

További felajánlásokra is számíthat a kórház, egy nagymegyeri magáncég is felajánlott két darab automatikus infúzió-adagolót, de Nyárasd község polgármesterével, Bacsó Lászlóval is tárgyalásokat folytatnak az adagolók ügyében. Ők a közelmúltban már ajándékoztak a kórháznak magasáramlású oxigénterápiás gépet is.

A kórházban az akut betegségben szenvedő páciensek is minden esetben ellátásban részesültek, a covid betegeket még mindig három osztályon látják el, de Bock Sylvia bízik a húsvéti ünnepek utáni javulásban.

Nem egyenesen arányos a kórházban ápolt betegek számának a csökkenése azzal, ahogy csökken a pozitív fertőzöttek száma a járáson belül”

– mondta el a kórházigazgató.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.