2021. november 10., 09:27

Újabb részletek derültek ki a dunaszerdahelyi, halálos áldozatot követelő lakástűzről

Hétfőn éjjel kiégett egy apartmanház egyik szobája Dunaszerdahelyen, a tűznek egy halálos áldozata, egy könnyebb és egy súlyosabb sérültje volt - számolt be róla kedden reggel portálunk. 

dsz tűz
Fotó: ma7

A helyszínelést követően újabb részletek derültek ki a tragédiával kapcsolatban. Hivatalosan is megerősítették portálunk értesüléseit, melyek szerint egy magyar állampolgárságú férfi volt az áldozat. Kiderült az is, a 48 éves férfi nem is a kiégett szobában tartózkodott, egy emelettel feljebb pihent az ágyában, füstmérgezés okozta a halálát, égési sérüléseket nem szenvedett.

A tüzet egy 61 éves férfi okozta, aki főzés közben vélhetően elaludt. Eljárás indult ellene, ha bűnösnek találják, kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztés vár rá.

A mentés során öt embert kellett evakuálni az épületből, köztük egy 28 éves nőt. A tűzért felelőssé tehető férfi időben kimenekült az épületből, bár súlyos égési sérüléseket szenvedett. A tűz áldozata az épület második emeletén tartózkodott, innen még egy embert kellett kimenekíteni, őt a lépcsőházon keresztül, légzőkészülék segítségével vezették ki.

A károk mértéke egyelőre nem ismert, az épület tulajdonosának becslései alapján 50 ezer eurónyi lehet az azonnali kár - az oltás és a mentés során keletkezett anyagi károkat nem számítva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.