2021. szeptember 26., 14:19

Új utcát adtak át Nádszegen. Fiatalos lakónegyed épül.

Új utcát adtak át a Galántai járásbeli Nádszegen, amely mentén a közeljövőben szép, fiatalos lakópark épül majd. A falu és a helyi vállalkozói réteg önköltségből alakította ki az új utat és az infrastruktúrát.

Új utca Nádszeg
Médialapozó

Mindig öröm egy felvidéki falu életében a fiatal, magyar családok letelepülése. A mátyusföldi Nádszeg mindent megtesz azért, hogy minőségi, mindennel ellátott életet biztosítson a falu polgárainak, ezáltal a település élhetővé válik és a fiatalok számára is vonzó. Ezt bizonyítja, hogy a hétvégén új utcát tudtak átadni a faluban.

Az új útszakaszt, amely mentén a közeljövőben szép lakónegyed épül, infrastruktúrával is ellátták. A falu a helyi 4H Kft.-vel karöltve építette ki önköltségből, Nádszeg büszke arra, hogy eurofondok és támogatások nélkül is képes helytállni és lakhatást, telkeket biztosítani. Az új lakónegyedben fiatal, magyar családok laknak majd.

Új utca Nádszeg
Nádszegen nagyon fontosnak tartjuk a fiatalokat, a gyerekeket, a családokat. Nem szerettük volna, ha ezek a telkek valakinek további beruházásra szolgálnának, hanem azt, hogy olyanok kapják őket, akik most indulnak el az életben, most alapítanak családot. Egyfajta családalapító programnak is lehetne ezt nevezni

– nyilatkozta Nádszeg polgármestere, Kacz Éva.

Új utca Nádszeg
Kacz Éva és a 4H Kft. egyik vezetője az átadó ünnepségen

A kérvényezőket az önkormányzat által előre felállított kritériumok alapján osztották csoportokba. Magasan pontozták azokat, akik nádszegi lakhellyel, gyökerekkel rendelkeznek, házasságban élnek, vagy ha van gyermek a családban.

Összesen tizenöt telket tudtak most áruba bocsájtani az új utcában, erre negyvenöt kérvény futott be.

A telkek négyzetméterét harminc euróért kínálták, amely egy reális ár a faluban, a környékhez viszonyítva pedig kedvező összeg. A telkeken a családok maguk építkeznek majd fel, az infrastruktúrát a falu önerőből építtette ki.

A falu a 4H Kft-vel vágott bele közös invesztícióba az útépítésnél és a közművesítésnél. Erre közel félmillió eurós összeget költöttek.

Az új utat ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati képviselők, projektánsok, építészek és a 4H Kft. képviselőinek jelenlétében. Az építkezést és az itt letelepülő családokat Elek László atya is megáldotta.

 

 

Új utca Nádszeg
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.