2018. szeptember 3., 15:37

Új tető alatt a libádi óvoda

Libád községben az 1956-ban épült óvodát sikerült 62 év elteltével új tető alá hozni a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjának keretében, közel 47 ezer eurós támogatásból. 

libadovi-2-bokor-copy-.jpg
Médialapozó

A külső felújítást 2009-ben végezték Gőz Imre polgármestersége alatt. A tetőzet cseréje azonban még hátra volt, amelynek megvalósítását régóta tervezte az önkormányzat. "Köszönet mindazoknak, akik sokat dolgoztak, segítettek, tettek azért, hogy a terv megvalósuljon, és köszönet azért is, hogy volt olyan pályázat, ahová a terveinket benyújthattuk és ahonnan a támogatást kaptuk" - mondta megnyitó beszédében Esztergályos Szilvia, Libád polgármestere, kiemelve a kivitelező precíz munkáját. 

Czibula Ádám a Bethlen Gábor Alap felvidéki igazgatója elmondta, Felvidék-szerte 140 óvoda újulhat meg a magyar kormány támogatásával, melynek minden magyar számít. Látszik jó helyre jött a támogatást, mert gyönyörű óvodát láthatunk ebben a kisközségben. Szigeti László, az MKP Nyitra megyei képviselője hozzátette, lesz folytatása az óvodafejlesztéseknek, mert a fiatalok oktatásának egyik legfontosabb műhelye éppen az óvoda.

A libádi óvodát átlagosan tíz gyermek látogatja és ebből a magyar óvodából  majdnem minden gyermeket magyar iskolába íratnak a szüleik. 

"Szeptember 3-án egy másik fajta, lehet, ennél az építkezésnél is fontosabb kezdődik meg, hiszen az itt folyó oktató- nevelő munkát is bátran nevezhetjük építkezésnek. A szépre, a jóra az igazi értékre nevelés tégláit helyezik el napról-napra az óvó nénik kisgyermekeink lelkében" - mondta Esztergályos Szilvia.

libadovi-2-bokor-copy-.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék