2018. október 24., 18:59

Új polgármestere lesz Csicsernek

Az Ung-vidéki településnek 24 éve ugyanaz az ember áll az élén. Varga Imre valószínűleg azért nem talált kihívóra az elmúlt több mint 2 évtizedben, mert a falu közössége elégedett volt munkájával. Idén azonban már nem méretteti meg magát, nyugdíjba vonul. Utóda akár az MKP színeiben induló Hajdók Vince is lehet, aki tíz éve a község alpolgármestere.

15.jpg
Médialapozó
Fotó: Zsebik Ildikó

Mióta foglalkozik az önkormányzat ügyeivel?

28 évesen kerültem először az önkormányzatba. Csicser lakói arányosan három felekezethez tartoznak, és ez az önkormányzat összetételében is megmutatkozik. Mi egy igazi magyar falu vagyunk, ahol mindig magasan a legnagyobb a Magyar Közösségi Párt népszerűsége, a szavazatoknak több mint 90 százalékát szokta megkapni.Van egy szépen felújított óvodánk, egy 42 gyereket oktató alsó tagozatos iskolánk. Az egykor városba költözött fiataljaink is lassan kezdenek visszatérni szülőfalujukba, ahol egy  összetartó közösség lakik.

Mennyien szállnak versenybe a polgármesteri posztért, és hányan szeretnének bekerülni az önkormányzatba?

Három kihívóm van, ők valamennyien kívülállók. Én viszont hiszem, hogy mostanra megértem a feladatra, bízom magamban, ezért is vagyok jelölt. Hiszem: előnyt jelent számomra, hogy tökéletesen tisztában vagyok feladataimmal. A 13 képviselőjelöltből az MKP színeiben heten indulnak. Most kell, hogy a legtöbben eljöjjenek választani, hiszen ez a választás meghatározza a következő négy esztendő irányvonalát és falunk további sorsát is.

Milyen célok vezérlik a megmérettetésben?

Egyrészt szeretném sikerrel befejezni mindazt, amit elődöm elkezdett, például a roma közösségi központ épületét, sok dolgot folytatnék abból, amit egykor ő kezdeményezett, ugyanakkor vannak saját elképzeléseim is. Azt akarom, hogy a községi hivatal ügyfélbarát, hatékonyan működő legyen! Hogy honlapja mindig az aktuális helyzetet tükrözze! Szívesen szerveznék falugyűléseket, hogy mindannyian beleszólhassanak az itt folyó munkába. Idén vettük birtokba az új tájházat, amely meggyőződésem szerint alkalmas arra, hogy nyári táborokat, különböző foglalkozásokat tartsunk benne, ugyanakkor a hagyományőrzést is szolgálja.

Nagyra értékelem a Százszorszép Óvodánkban folytatott munkát, jó lenne, ha a gyerekek teljes létszámban a helyi iskolában kezdenék el tanulmányaikat. A polgárőrség megléte a következő két esztendőben még biztos, de én azt szeretném, hogy hosszútávon fennmaradna, mert látom létének pozitívumait.

Gondolkodom a sportélet megerősítésében is, hiszen meccsekre szívesen járnak az emberek, a futballpálya olyan találkozási hely, ahol információt cserélnek az emberek. De nemcsak a futballra, az asztaliteniszre meg az önkéntes tűzoltócsapat eredményeire is szükségünk van.

A falu szívében lenne legszebb helyen az a park, amelyhez egy modern játszóteret is szeretnék kialakítani. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságát talán nem is kell hangsúlyoznom, ahogyan az illegális szemétlerakatok felszámolását sem. Ha a községnek lenne egy saját komposztálója, azt a zöldségtermesztők biztosan díjaznák, mindezt az erdőtulajdonosok társulatával karöltve képzelem létrehozni.

 

15.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás