2023. június 1., 08:16

Új közösségi helyiséget alakítottak ki Inámban

2023 májusában új közösségi helyiséggel gazdagodott a Nagykürtösi járásban fekvő Inám község. A terem az egykori iskola épületében található.

Inám
Galéria
+1 kép a galériában
a közösségi helyiség
Fotó: Községi Hivatal - Inám
A falu krónikájából tudjuk, hogy a nevezett épületben 1946-ban Állami Népiskola működött két osztállyal, összesen 87 tanulóval. Nem tudni, hogy pontosan mikor épülhetett, arról azonban tudomásunk van, hogy a második világháború alatt a tető és a falak megrongálódtak”

– tudtuk meg a helyi községi hivatal munkatársától, Nagy Erzsébettől.

Az oktatási intézményt az új évezredben egyre kevesebb kisdiák látogatta, s mivel 2012-re a tanulók száma nullára csökkent, az iskola bezárta kapuit. Az elmúlt esztendőkben az épületben a nyugdíjasok nappali foglalkoztatója kapott helyet, 2019 végén azonban ez is megszűnt. Azóta a Csemadok helyi alapszervezete égisze alatt működő színjátszó csoport tartja itt a próbáit, de a falu népe különféle összejövetelekre, születés- és névnapi ünnepségekre, fogadásokra is használta.

Nagy Erzsébet arról is szót ejtett, hogy az önerőből felújított helyiség a falu minden lakosának rendelkezésére áll; lefoglalására a községi hivatalban van lehetőség:

Volt már itt elsőáldozási ünnepi ebéd, keresztelő utáni összejövetel, halotti tor, lagzik előtti vendégvárás, s a Cseperedő-program keretein belül a falu legkisebbjeinek itt tartjuk az ingyenes Ringató-foglalkozásokat is."

Régi Zsolt polgármester programtervének megfelelően egy kültéri pingpongasztallal is gazdagodott a település; ezt szintén önerőből, a község költségvetéséből vásárolták meg. A lakosok részére egy Teqball asztal beszerzése is folyamatban van.

Június 3-án a helyi sportpályán családi napot tartunk, aminek egyik programpontja éppen a pingpongverseny lesz”

– fűzte hozzá a községi hivatal munkatársa, majd így zárta nyilatkozatát:

Igyekszünk kellemes, biztonságos, szép környezetet biztosítani a falu közössége számára, hogy kisgyermektől nyugdíjasig mindenki jól érezze magát itt, s büszke lehessen településünkre.”
Inám
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.