2018. szeptember 29., 10:50

Új köntösben a dunaszerdahelyi egyházi iskola és óvoda

Elkészült az új óvoda, gyönyörű lett az iskola és környéke. A magyar tanítási nyelvű dunaszerdahelyi Szent János Egyházi Alapiskola mellett egyházi óvoda létesült, amelyet még 2017. október 5-én áldott meg Orosch János nagyszombati érsek.

Új iskola óvoda - egyházi Dunaszerdahelyen
Galéria
+3 kép a galériában

„Régi álmunk vált valóra azzal, hogy a Dunaszerdahelyi Szent János Alapiskola mellett létrejött az egyházi óvoda is. Ezzel egyidőben megtörtént az iskola szigetelése, és környékének rendbetétele. A kis óvodások egy elkerített játszóteret kaptak, amely minden elvárásnak és előírásnak megfelel. Ezúton hálámat és köszönetemet fejezem ki az iskola pedagógusai, a szülők és magam nevében a Bethlen Gábor alapkezelő Zrt. támogatásáért, hiszen az ő segítségük nélkül mindez nem jöhetett volna létre” – fogalmaz Aranyossy Teodóra, az egyházi iskola igazgatója.

1992-ben alakult a Szent János Egyházi Alapiskola Dunaszerdahelyen. Nem volt saját épülete, az oktatás több épületben folyt, amelyek 2-3 km-re estek egymástól.

Nagy igyekezettel, Dunaszerdahely városának és a Nagyszombati Főegyházmegye anyagi támogatásával sikerült új épületbe költözni és azt iskolai célokra átalakítani. „A helyiségek üresek és leéltek voltak. Külföldi támogatók segítségével sikerült megvalósítani az ablakcserét, radiátorcserét, új kazánokat szereztünk be, kicseréltük a világítótesteket, új iskolapadokat vásároltunk, berendeztük a tanári szobát, igazgatói irodát, egyre modernebb, speciális tantermeket hoztunk létre felszerelve interaktív táblákkal. Így fejlődtünk fel magas színvonalú felekezeti iskolává, amelynek helye van városunkban” – emlékezett vissza az iskola igazgató asszonya, aki a kezdetektől szívén viseli az intézmény, a pedagógusok és a diákok sorsát.

Az egyházi iskolának értéke van nemcsak az oktató-nevelő munkában, hanem a tanulókhoz való egyéni hozzáállás, megkülönböztetett bánásmód terén is, vallja Aranyossy Teodóra. Az egyházi óvoda megnyitásával a minőségi oktatás olyan szakaszába lépett az intézmény, ahol tudatosítani kell, mennyire fontos a vallásos nevelés már az iskoláskort megelőző időszakban is.

Új iskola óvoda - egyházi Dunaszerdahelyen
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.