2022. január 28., 12:48

Új Jednota szupermarketet adtak át Kürtön - KÉPEKKEL

A 70-es években felépített üzlethelyiségek már nem feleltek meg a kor követelményeinek, ezért a érsekújvári Jednota fogyasztási szövetkezet egy egészen új épületet építtetett, majdnem a régi épülettel szemközt. Az átadásra ma délelőtt került sor.

jednota Kürt
Fotó: Bokor Klára

Az átadó ünnepségen Mácsodi István, az érsekújvári Jednota fogyasztási szövetkezet elnöke elmondta, múlt év májusában kezdődött az építkezés, átadását novemberre tervezték, amit a villamosművekkel való egyeztetés késleltetett.

Jednota Kürt
Fotó:  Bokor Klára

„Két hónapos csúszással, de itt állhatunk az új üzlethelyiség ajtajában.

A befektetés összköltsége egymillió háromszázezer euró, ebből egymillió százezer ment az építkezésre, kétszázezer pedig a berendezésre. Az épületről elmondható, a legmodernebb kisüzlet kategóriában, modernebbet a nagyvilágban se találni.

Egyharmaddal nagyobb a területe, mind a régi épületnek, természetesen a raktárhelyiségek is nagyobban, így szélesebb skálán mozoghat az áruválaszték. Jelenleg 5200 fajta áru van kínálatban” – fejtette ki az elnök.

Jednota Kürt
Mácsodi István az érsekújvári Jednota fogyasztási szövetkezet elnöke, köszönetet mondott Téglás János polgármesternek, hogy készségesen és nagyvonalúan segítette a munkálatokat.
Fotó:  Bokor Klára
Az épületet Mácsodi István a Jednota szövetkezet elnöke és Téglás János Kürt polgármestere adták át, Gyurcsó Zoltán érsekújvári vikárius pedig a vásárlókkal együtt imádságban kérte, szolgálja ez az üzlet becsülettel a környék vásárlóit. A szupermarket nyolc dolgozója Vida Ferenc vezetésével a hét minden napján várják majd a kedves vásárlókat.
Jednota Kürt
Szabó Juliska néni volt a szupermarket első vásárlója. Elmondta, az üzlet szép és mindent könnyen megtalált. Ajándékot is kapott.
Fotó:  Bokor Klára
Jednota Kürt
A nyitásra várakozók közt ott volt Pralovszky Valéria is, aki 36 évet dolgozott le a Jednotánál. Mesélte, az első években még fejben kellett összeadni, nem is tudja, hogy csinálták.
Fotó:  Bokor Klára
Jednota Kürt
Fotó:  Bokor Klára
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.