2021. június 2., 07:42

Új játszóhely Kisölveden

2021 májusának végén új kültéri játszóházat alakítottak ki a lévai járási Kisölveden. A beruházást egy pályázat keretei között Nyitra megye önkormányzata finanszírozta.

Kisölvedi játszóház
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Malé Ludince - Kisölved

A mintegy 170 lakossal bíró kisközség óvodájában csak régi, közel ötvenéves mászókák állnak a gyerekek rendelkezésére, s mindössze egyetlen körhintát tudnak használni. Emiatt is örvendetes, hogy a megye anyagi támogatásával egy olyan új játszóhelyet alakíthattak ki a faluban, amelyet természetesen a helyi óvodások is igénybe vehetnek.

A szóban forgó területen korábban is játszótér volt, az utóbbi 10 -15 évben azonban el volt hanyagolva, nem működött, s végül játékok sem maradtak rajta. Játszóterünk egyik felében egy pályát már kialakítottunk, s úgy döntöttünk, a másik felében létrehozunk a gyerekeknek egy játszóházat is. A Nyitra megyéhez benyújtott győztes pályázat által összesen 2 200 euróhoz jutottunk, némi önrésszel kiegészítve ebből készíttettük el a játszóház elemeit, amelyek összerakásában és telepítésében a helyi lakosok, többek között a szülők és az egyházközösségi tagok is részt vállaltak”

– fogalmazta meg kérdésünkre a község polgármester asszonya, Csenger Beáta, majd így folytatta:

A brigádon sokan, közel negyvenen vettek részt; szinte minden család képviseltette magát.”
A két játszóházat egy kötélhíd köti össze. A szerkezet csúszdát, kötél- és pontmászókát és egy hintát is tartalmaz, de mint megtudtuk, hamarosan egy újabb hintatartót is kialakítanak, amelyre aztán további két hintát szerelhetnek fel. Az egyik játszóház alatt egy homokozó van, míg a másiknál egy apró üzlet, illetve piactér található.

Kisölved a testvértelepülésével, Ipolydamásddal közösen az Interregionális Együttműködési Programba is bekapcsolódott; ennek kapcsán június 26-án egy sportnapot fognak szervezni.

Kisölvedi játszóház
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.