2020. szeptember 30., 18:45

Új járványgóc: az ismert baromfi-feldolgozóba is „beszökött” a vírus

A nagytapolcsányi Hyza baromfifeldolgozó irigylésre egyáltalán nem méltó helyzetbe került. Szerdáig 30 alkalmazottjánál hozott pozitív eredményt a koronavírusteszt, adja hírül a cas.sk.

A felvétel régebben készült
Fotó: TASR

Az üzem vezetősége állandó kapcsolatban van a közegészségügyi hivatal munkatársaival, és követi azok utasításait, közölte a cég sajtószóvivője, Karel Hanzelka.

Az élelmiszeriparban amúgy is szigorú higiéniai szabályok mellett a baromfi-feldolgozóban március óta még keményebb intézkedéseket léptettek életbe. Kötelező a maszkviselet, a fertőtlenítés és testhőmérséklet-mérés az üzembe való belépéskor. Legújabban pedig, az adminisztratív részlegen kivételével, kötelezővé tették a reszpirátorok viselését.

Az irodai alkalmazottak egy része home office rendszerben dolgozik. További intézkedéseket nem vezettek be, a hangsúly most azon van, hogy a dolgozók szigorúan betartsák a biztonságos viselkedés előírásait szabadidejükben is, hangsúlyozta a szóvivő.

Elismerte azt is, hogy a helyzet az üzemben most egyáltalán nem egyszerű, de még sikerül biztosítaniuk a termelést, a pandémia ugyanakkor negatív hatással lesz a cég gazdasági helyzetére.

Most a lehető legjobb és legbiztonságosabb munkakörülmények kialakítására törekszenek, a kiadásokat majd csak a járvány lecsengése után fogják számba venni, melyek több százezer euróra is rúghatnak.

A Hyza cég közvetlenül 900 embert alkalmaz és naponta több mint 100 ezer szlovákiai farmokról származó csirkét dolgoz fel. Ezzel pedig közvetve támogatja a hazai baromfitenyésztést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.