2021. augusztus 16., 16:23

Új helyszíneken a megszokott fesztiválok a Bodrogközben

A XVIII. Tokaji Fesztivál és a XXIV. Bodrogközi  Népművészeti  Fesztivál a közeljövőben megváltozott helyszíneken várja látogatóit.

Bodrogkoz
Médialapozó
Fotó: grafika: Molnár Gabriella

A napokban zajlott Királyhelmecen a Csemadok területi választmányi ülése, melynek fő témája az idei nyár még hátralévő két nagy régió-beli kulturális rendezvénye volt.

Zvolenský Gabriellától, a Csemadok járási választmányának tagjától és a Bodrogközi – és Ung-vidéki Közművelődési Intézet igazgatónőjétől megtudhattuk, ez utóbbi által  szervezett

XVIII. Tokaji Fesztivál  az idén első ízben már nem a Rákóczi kastély megszokott, belső udvarán lesz Borsiban.

Az új helyszín a kastélyhoz közel, a Bodrog irányában lévő erdős rész. Az itt elterülő kis tisztáson áll egy évek óta meglévő, de kevéssé ismert, kihasználatlan kinti színpad. A rendezvényre augusztus 28-án, szombaton, 15:00 órai kezdettel kerül sor.

A nagy múltú Bodrogközi Népművészeti Fesztivál egyike a CSEMADOK országos rendezvény- listáján jegyzetteknek. Éveken át a kisgéresi pincesor akácfáinak ölelésében lévő színpadon léptek fel  a Bodrogköz falvaiban, településeiben működő néptánccsoportok, dalkörök, éneklőcsoportok, népzenészek.

Az idén először, más lesz a helyszín – Nagytárkány.
Jó idő esetén a kültéri pajtaszínpadon, rossz időben a községháza kultúrtermében kerül sor a fellépésekre. Az időpont marad a már megszokott, az első szeptemberi vasárnap, azaz 5-e, 15:00 órai kezdettel.

Kopasz József, a Csemadok területi választmányának elnöke és egyben Nagytárkány polgármestere elmondta, a fellépő bodrogközi csoportok jelentkezése folyamatban van.  Meghívott vendégként pedig az ung-vidéki Komócsa Néptáncegyüttes műsorában is gyönyörködhet majd a közönség.

Tavaly elmaradt ez a népművészeti fesztivál. Az idén a szervezők mindent megtettek azért, hogy az előre nem tudható járványügyi korlátozások ismeretében, a megszokott kisgéresi helyszín felújítási, tereprendezési munkálatai mellett megoldást találjanak. Igy született meg az új helyszín ötlete. Elképzelhető, hogy csak átmeneti megoldás lesz az idei nagytárkányi helyszín, de az sem kizárt, hogy a jövőben, évente más-más település ad majd otthont ennek a rendezvénynek.

A Csemadok Királyhelmeci Területi Választmánya szeretettel vár minden kedves érdeklődőt és jó szórakozást kíván. 

Bodrogkoz
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!