Új hegyikerékpár-pálya nyílt Kassán

Fábián Gergő 2019. október 21., 14:38

Különleges hegyikerékpáros pálya, ún. flowtrail nyílt a hétvégén Kassán, a Bankov közelében található parkerdőben.

Fotó: FB/RastoTrnka

Anna Terezková, Kassa megye szóvivőjének tájékoztatása szerint ez a harmadik ilyen jellegű pálya Szlovákiában. A megye első flowtrail-je a Davidoff II nevet kapta, hossza 770 méter, a szintkülönbsége pedig 83 méter.

A pálya építését a KE.CY - košické cyklotrialy polgári társulás kezdte meg augusztusban, és október közepére készült el. A költségek 16 ezer euróra rúgtak, ennek a felét Kassa megye fizette. „A flowtrail-ek világszerte közkedvelt és keresett kerékpáros turisztikai célpontok, de Szlovákiában eddig csak két ilyen volt. Ezért örülünk, hogy sikerült megvalósítanunk ezt a projektet, egyúttal bővítenünk a biciklis infrastruktúrát a kerületben” – mondta Veronika Urbanovičová, a polgári társulás tagja.

Képgalériánk:
Fotó: FB/RastoTrnka

A hegyikerékpárok számára tervezett pálya egyirányú, követi a táj topográfiáját, ugyanakkor szórakoztató elemeket is tartalmaz, például döntött kanyarokat és hullámokat is kiépítettek. Az utóbbiaknak köszönhetően szinte tekerés nélkül, minimális fékezéssel lehet végigmenni rajta. A pálya egyaránt alkalmas a kezdők, a gyermekes családok és a tapasztalt biciklisek számára.

„Egyre növekszik az érdeklődés az ilyen jellegű kerékpáros turizmus iránt, ezért örülünk, hogy támogathattuk ezt a kezdeményezést. Az új flowtrail jobb körülményeket biztosít a hegyikerékpározás szerelmesei számára, és bízunk benne, hogy új látogatókat csalogat majd a megyénkbe. Ugyanis elérhető mindenki számára, bármikor. Elég elhozni a bicikliket, és kimenni az erdőbe” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

A városi erdőben újonnan kiépült pályát rákapcsolták a Kassa környékén már létező bicikliutakra.

Forrás: TASR, Korzár
0 HOZZÁSZÓLÁS