Új évadot nyitott a Cseperedő program – digitalizáció és babaszínház a Felvidéken

Horváth Szomolai Andrea 2019. február 06., 08:55

Új évadot nyitott a Cseperedő program a „Digitális lábnyomok” című előadássorozattal, amely február közepén a Mátyusföldre is elérkezik. Berky Angelika, a program koordinátora szerint nagy sikernek örvend majd ez a népszerű téma, amelynek első állomása Füleken volt.

Horváth Dávid, online marketing-szakértő és tanácsadó az előadás során választ ad azokra az égető kérdésekre, hogyan válhatunk tudatos digitális fogyasztókká és hogyan hathatunk gyermekünk média fogyasztására. A szakértő beszél arról is, milyen lesz a következő generáció öröksége, ha már születésétől minden kép és élmény online lesz, valamint milyen hatással lehet gyermekekre, ha a szülők jóvoltából a Facebook és a Google kiskoruktól kezdve szinte mindent tud róluk.

Berky Angelika, a Cseperedő program koordinátora szerint A digitális világ nem csak a felnőttek életét változtatta meg – a gyerekek is ebben az új, digitális valóságban élnek, ami meghatározza szocializációjukat, kommunikációjukat, kapcsolataikat, hatással van az egész életükre.

„A mai kor gyermeke digitális világba születik bele, nem túlzás azt állítani, hogy már pocaklakóként kapcsolatba kerül a virtuális világgal. A digitális kultúra kiterjedése számos előnye mellett rengeteg hátránnyal is jár, azonban az online világ veszélyeivel gyakran mi, szülők sem vagyunk tisztában, pedig a szülők felelőssége nagy az online térben is. Az előadássorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni, irányt mutatni a szülőknek”- nyilatkozta portálunknak Berky Angelika. Hozzátette, az ipolysági előadáson a kilencedik osztályos tanulók is részt vettek az előadáson, ez szintén pozitív hatással lehet a szülő-gyermek kapcsolat fejlődésére ebben az érzékeny korban.

Horváth Dávid összesen 25 felvidéki helyszínen találkozik a szülőkkel. A mátyusföldi régióban Pereden, Felsőszeliben, Nagyfödémesen és Nádszegen találkozhatnak az érdeklődők az online marketing – szakértővel.

A tavaszi évadban A Digitális lábnyomok című előadáson kívül a Cseperedő program aktív résztvevői a Csodamalom Bábszínház Kipp-kopp című előadásának is örülhetnek, főleg a keleti és a közép-szlovákiai helyszíneken. A mátyusföldi Pered és Nagyfödémes községek otthont adnak majd az Aranyszamár Babaszínház Körforgás című darabjának, valamint több Cseperedő helyszínen beszélgetnek majd babahordozás módszereiről és modern eszközeiről Szegi Aranka szakemberrel.

A Cseperedő program eseményeiről ITT tájékozódhatnak.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS