2019. november 13., 16:27

Tűzoltók próbagyakorlaton

Az egykori Andrássy-kastélyban, ahol most a Tőketerebesi Múzeum és a Dél-Zempléni Kulturális Központ található, ma délelőtt nagy volt a forgalom. A kivonuló tűzoltóság próbagyakorlatot tartott arra vonatkozólag, hogy tűzeset alkalmával hogyan fogna a történelmi épület oltásához.

hasic.jpeg
Médialapozó
Fotó: Google

Ahogyan a sajtónak azt Milan Sučka, a Tőketerebesi Járási Tűzoltó-parancsnokság vezetője elmondta: Miközben a tüzet felszámolták, a  színlelt beavatkozás elsősorban a benn tartózkodók, esetlegesen a sebesültek mentéséről szólt.  Vizsgálták továbbá a kiállított tárgyak evakuálásának módját is. A  „mentésbe” négy tűzoltó-berendezést, illetve a kerületi parancsnokság autóját is bevetették. A hivatásos tűzoltókon kívül a gyakorlatban a város önkéntes tűzoltói is részt vettek, és gyakorolták az együttműködést az állami és a városi rendőrséggel is. A tűzoltási gyakorlat konkrétan a harmadik emelet ellenőrző helyiségeiben, valamint a tetőtérben és a kastély tetőzetén folyt. Ez alatt a múzeum zárva tartott. Azt csak a délutáni órákban engedték át ismét a látogatóknak.

Az egykori Andrássy-kastély
Fotó: Zsebik Ildikó
Az egykori Andrássy-kastély

A múzeum igazgatónője, Beáta Kereštanová a tűzoltási gyakorlattal kapcsolatosan a következőket mondta: A múzeum elektromos tűzjelzővel van felszerelve, a kijelölt alkalmazottak és a járőröző tűzoltók SMS-ben értesülnek a tűzről. Ők lépnek kapcsolatba a tűzoltóság mentőegységeivel. Emellett a tűzjelző is megszólal. Az épületben vannak hagyományos tűzoltó-készülékek is. A tőketerebesi múzeumban elkészült a legértékesebb műtárgyak listája, az ezen szereplő tárgyakat mentés során előnybe részesítenék.

 

Forrás: Korzár

 

 

hasic.jpeg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék