Továbbra is súlyos a járványhelyzet a komáromi kórházban

2021. március 1., 16:27
Nagy Miskó Ildikó

Nem enyhült a Covid-19 járvány miatt kialakult helyzet a komáromi kórházban, amely prioritásának tartja a jelenlegi 52 koronavírus-fertőzött pácienséről való gondoskodást. Eközben a közel 20 alkalmazottja kiesése okozta gondokat is orvosolnia kell, azzal együtt, hogy biztosítják a sürgős ellátásra szoruló, például daganatos betegek ellátását.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

"Március elsején 52 koronavírusos betegünk van, közülük négyen lélegeztetőgépre szorulnak, további 6 fertőzésgyanús páciensünk pedig a PCR tesztje eredményére vár“ – nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató. Hozzátette: 16 alkalmazottjuk Covid- pozitív, 3 további kollégájuk pedig szintén karanténban van.

 Továbbra is súlyos a járványhelyzet a komáromi kórházban
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Mivel nem javul a járványhelyzet, a korábban betervezett műtétekre váró betegek egészségi állapota romolhat, ezért a kórházban egyre több operációt végeznek el.

A múlt héten 72 műtétet végeztünk, s bár e téren még egyáltalán nem beszélhetünk teljes kapacitásról, de azok teljeskörű elhalasztása a pácienseink állapotromlását eredményezhetné“

– indokolta e lépésük szükségszerűségét a kórház első embere.

Az intézmény hivatalos oltóközpontnak is számít, s ez idő tájt a korábban regisztrált érdeklődőket az egészségügyi minisztérium vonatkozó utasításai alapján, Pfizer és AstraZeneca vakcinával oltják be a kórházban, illetve másutt is a kihelyezett oltócsapataival. Ha majd még több vakcinát kap, akkor a további feltételei adottak ahhoz, hogy a jövőben, Nyitra megye közreműködésével akár nagyobb kapacitású oltóközpontként működjön.

 Továbbra is súlyos a járványhelyzet a komáromi kórházban
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A kórházban zökkenőmentesen folytatódik az ingyenes antigénes tesztelés – immár vasárnap kivételével a hét hat napján 8 és 16 óra között. Jó tudni, hogy újabban az antigénes mintavételre is szükséges az előzetes regisztráció a www.korona.gov.sk. oldalon.

Kövesse facebook oldalunkat is!