2022. január 25., 07:53

Tovább szépül az ipolyviski alapiskola

Az ipolyviski alapiskola még 2021 decemberében azzal a céllal hirdetett meg egy online jótékonysági vásárt, hogy a befolyt összeget az intézmény belső tereinek felújítására fordítsa. Az így összegyűlt 500 euróból két tanterem padlóburkolatát is sikerült kicserélniük.

ipolyviski alapiskola
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Základná škola - Alapiskola, Vyškovce nad Ipľom 34

Amint azt az ipolyviski alapiskola igazgatónőjétől, Szabó Balázs Szabinától megtudtuk, az iskola belső tereinek felújítását szerették volna tovább folytatni. Valamennyi pénzösszeggel már rendelkeztek, ehhez szerették volna hozzátenni a vásárból befolyó pénzt:

A legsürgetőbb felújítási munkálatok közé tartozott két osztályterem padlóburkolatának a cseréje. Mivel a rendelkezésünkre álló összegből csupán egy tantermet sikerült volna felújítanunk, így a kitűzött cél az volt, hogy mindkét tanterem padlóburkolatának a cseréje megvalósulhasson. Így utólag örömmel jelenthetem, hogy a kitűzött célt elértük, a felújítás mindkét osztályteremben sikeresen megvalósult. Ezért nagy hálával és köszönettel tartozunk minden lelkes támogatónak! Összesen 500 eurót sikerült összegyűjtenünk. Az adományozók nagy része ipolyviski lakos volt, de akadtak más községekből is.”
Az iskola lelkes pedagógusai szabadidejüket nem sajnálva gyártották késő estébe nyúlóan, napokon keresztül a kézműves termékeket, így karácsonyfadíszeket, asztali díszeket, karácsonyi manókat, de kézzel varrott kiscicákat is. A kínálatot tovább bővítették az oktatási intézmény támogatói, akik szintén kézműves termékeikkel tették gazdagabbá a vásár portékáit.

Az igazgatónő elmondása szerint az iskola belső tereinek felújítása a 2019/2020-as tanév óta folyamatosan zajlik. Természetesen ennek tempója mindig a pályázatok sikerességétől, illetve a meglévő pénzforrásoktól függött.

Jelenleg is vannak elbírálás alatt álló pályázataink; bízunk ezek sikeres kimenetelében. Minden kisebb-nagyobb felújítás sokat jelent számunkra. Öröm látni, ahogy az iskola újraéled, s ahogy egyre csak növekszik a diáklétszám és a folyosó végre megtelik gyerekzsivajjal. Egyre szebb és szebb az iskola, barátságosabb a környezet. A tanulók elmondása szerint is olyan, mintha otthon lennének – ezt mi, pedagógusok is így érezzük”

– tette hozzá Szabó Balázs Szabina.

ipolyviski alapiskola
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.