2020. február 17., 18:40

Tovább növekedett a nagymegyeri fürdő látogatottsága

A nagymegyeri THERMAL CORVINUS termál- és élményfürdő látogatottsága 2019-ben mintegy 10-százalékos növekedést ért el. A legutóbbi medencekomplexum-átadás következtében jelentősen megnőtt hitelterhek ellenére a fürdő új vezetősége stabilizálta a városi tulajdonban levő vállalat pénzügyi hátterét.

nagymegyeri fürdő
Fotó: Kovács Zoltán

A mintegy 60 ezres látogatottság-emelkedés a 8900 lélekszámú dél-szlovákiai kisváros fürdője számára 2019-ben összesen 714 ezer regisztrált belépővendéget hozott. A vendégek száma mind a főszezonban, mind pedig az azt megelőző időszakban növekedést ért el. A Termál s.r.o. aktuális eredményei a pénzügyi mutatók terén is elmozdulást mutatnak: az éves forgalom elérte az 5,5 millió eurót – az előző évhez képest ez egymillió eurós növekedést jelent.

A fürdő folyamatosan jelentős és látványos beruházásokkal fejleszt. 2019-ben a média és a nyilvánosság jelenlétében 3 attraktív medence ünnepélyes átadására került sor: a nyár óta impozáns hullámmedencével, négyszintes ugrómedencével, valamint barlanggal összekötött sodrófolyóval és sprayparkkal gazdagodott kínálata.

Az új medencekomplexum jelentős hitelterhet rótt a fürdőre ill. többek között annak készpénzállományára, a vezetés Križan Tibor ésszerű és gazdaságos ügyvezetése mellett mégis stabilizálni tudta a Termál s.r.o. pénzforgalmát: az előző időszakhoz képest a készpénzállomány 700.000 euróval nőtt.

A 2018. évi vezetőváltáskor az új menedzsmentet a nagyfokú készpénzállomány-hiánnyal való szembesülés mellett halaszthatatlan operatív döntések várták, hiszen az előző időszakban figyelmen kívül hagyták a létfontosságú technológiai berendezések karbantartását, amelyre maga a hitelező pénzintézet is rávilágított.

A nagymegyeri termálfürdő utóbbi években tapasztalható, egyre nagyobb népszerűsége további, kevésbé látványos, de a fürdő hatékony és zavartalan működése szempontjából elengedhetetlen beruházásokat igényel.

Az elkövetkező időszak a halaszthatatlan technológiai megoldásokon túl a beruházások modern mosdók kiépítését teszi szükségessé, folyamatosan cserélik az öltözőszekrényeket, egyúttal küszöbön áll a belépőcsarnok funkcionalitásának újragondolása, mint ahogy a személyzet adekvát munkakörülményeinek  kialakításának szükségessége is. A tervek szerint online belépők vásárlására és nyomtatására alkalmas terminál kerül kialakításra, amelytől a fürdő a legfrekventáltabb nyári napokban a vendégek gyorsabb beléptetését reméli.

A gazdasági és a technológiai háttér stabilizálása mellett a vállalatvezetés célja operatívan reagálni a klimatikus változásokra. A napos és meleg napok növekedése a nagymegyeri fürdővezetőséget arra sarkallja, hogy az egészéves nyitvatartású fürdőben a 2020. évi főszezont már húsvétkor megnyissa. A tervek szerint és az időjárás függvényében a kültéri attrakciók (új medencekomplexum, csúszdapark stb.) megnyitása így már áprilisra várható.

A nagymegyeri THERMAL CORVINUS menedzsmentjének ambíciója Szlovákia egyik legnépszerűbb fürdőjének maradni a gazdaságosság és pénzügyi stabilitás megtartása mellett, hogy a nagymegyeri fürdő a továbbiakban is szlovákiai, cseh-, lengyel- és magyarországi vendégek százezreit szólítsa meg, valamint az egész régió számára megélhetést biztosítson.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!