2021. április 17., 12:10

Tornalja önkormányzata is kiveszi részét a tesztelésből

Tornalja városa továbbra is aktívan kiveszi részét a Covid-19 elleni járványellenes megelőző intézkedésekből a lakosság védelme érdekében - közölte a Tornaljai Városi Hivatal.

Fotó: Tornalja város önkormányzata
Tornljai tesztelő csapat

Tájékoztatásul közölték, hogy 2021-ben a város saját mintavételi pontjain (a magán mintavételi helyszíneken kívül) január 1-jétől április 11-ig összesen 11 294 személy tesztelését végezte el az alábbi havi lebontásban:

január: 3170 személy
február: 3528 személy
március: 3412 személy
április 11-ig: 1184 személy

Ezenkívül a város 60 évnél idősebb polgárai részére FFP2-es típusú reszpirátorokat juttattak el a városi hivatal és a képviselő-testület tagjai közreműködésével. Továbbra is folyik a közterületek fertőtlenítése, és az Oktatásügyi minisztérium vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően fokozatosan megnyitják kapujukat a városi tanintézmények is.

Tornalja városa oltási pontok kialakítására alkalmas helyiségeket kínált fel a Besztercebányai Megyei Önkormányzatnak. Amennyiben a megye az ajánlatot elfogadja, a város közreműködik az oltópont üzemeltetésében.

"Ezúton is köszönjük az egészségügyi dolgozóknak, önkénteseknek, a városi alkalmazottaknak, az SZK Honvédelmi Minisztériuma állományába tartozóknak és mindenkinek a járvány elleni védekezés során végzett munkáját. Köszönjük polgárainknak, hogy továbbra is betartják a biztonsági előírásokat.

Reméljük, hogy fegyelmezett magatartásuk a járványügyi helyzet fokozatos javulását eredményezi régiónkban is"

- zárul a Tornaljai Városi Hivatal közleménye.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!