Tombol a Retró Tábor őrület a Mátyusföldön

Horváth Szomolai Andrea 2019. július 19., 14:50

Mátyusföldi gyerekek százait táboroztatja az egész nyár folyamán a Galánta és Vidéke Polgári Társulás. A négy turnusból álló táborsorozat színes és kreatív programokat, kellő pihenést és kirándulásokat is biztosít a gyerekeknek.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A GaVit által nyújtott lehetőség a legnépszerűbb nyári táborok közé tartozik a Mátyusföldön. Gyerekek érkeznek az egész kistérségből, míg a szülők nyugodtan dolgozhatnak, hiszen biztonságban tudják gyermekeiket a nyári szünidő alatt is. Van olyan kis tanuló, aki a GaVit összes nyári táborán részt vesz. Ezek a táborok minden évben valamilyen különleges tematika köré épülnek fel, idén a retro hangulaté volt a főszerep. A GaVit táborok hagyománya nyolc éve nyúlik vissza, idén már négy turnusban táboroztatnak a szervezők.

Képgalériánk:
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Az első tábor a Vándor tábor, amelynek keretén belül a 8-12 éves korosztályba tartozó táborozók Keszthelyre utaztak egy hétre, hogy megismerkedjenek a Balaton ezen régiójával.

Az idei első retró tábort a fő bázison a felsőszeli „öreg iskola” területén rendezték meg július 15 – 19 között. Az élménydús táborban a gyerekek kézműveskednek, sportolnak, pihennek, kirándulnak és vidám nyári kavalkádban vesznek részt egész nap. A táborzáró műsort Fabó Mariann és Keresztes Nagy Árpád adta.

A GaVit táborok múltjáról és jelenéről Horváth Judit főszervező beszélt a ma7-nek. :

Az idei GaVit táborokon összesen 187 gyerek vesz részt. Úgy tűnik, ezúttal leginkább a kincskereső és a sárdobálás játékokat élvezték leginkább a gyerekek, de nagy élményt nyújtanak a vízi csaták és a különféle sportolási lehetőségek is:

A GaVit következő felsőszeli retró táborára július 22-26 között kerül majd sor, ez szintén az öt-tíz éves korosztályt szólítja meg. A táborsorozat augusztus 19-23 közötti turnussal zárul, de az utolsó tábort már Galántán tartják a Pázmány Péter székházban Csillag tábor név alatt, ahol a táborlakóknak még egy utolsó nagy játszásban és kincskeresésben lehet részük a tanévkezdés előtt.

A Galánta és Vidéke Társulás a Rákóczi Szövetség kezdeményezésére alakult. Célkitűzése a felvidéki magyarság, magyar nyelvű oktatás és kultúra segítése, a magyarságtudat ápolása. Az idei táborok a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulnak meg.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS