2019. október 7., 11:11

Tökjó buli volt Vásárúton - VIDEÓ

Vásárúton tizenharmadik alkalommal jött össze a falu apraja-nagyja, hogy a töklámpakészítés hagyományait továbbadja a mobiltelefonokon felnövekvő generációnak. A gyerekek öröme határtalan volt, amikor az általuk faragott töklámpásokban meggyújtották a mécseseket. A hagyományőrző délután során tökből készült ételeket is kóstolhattak a résztvevők, így a gasztronómiai hagyományok is felidéződtek az idősebb látogatókban is. Az eseményen forgatott a Ma7 médiacsalád stábja is, nézzék velünk az itt készült összefoglalót!

Tökjó buli volt Vásárúton - VIDEÓ
Fotó: ma7

A hagyományok továbbörökítése azok feladata, kik még emlékeznek arra, mit kaptak örökségül szüleiktől, nagyszüleiktől. Szerencsére még vannak olyan emberek, akik nem felejtették el, mit kaptak örökségül és megvan bennük az elkötelezettség, hogy szabadidejüket rászánják hagyományőrző rendezvények megszervezésére. Ilyen csapat szervezte meg immár tizenharmadik alkalommal a Tökjó buli elnevezésű rendezvényt Vásárúton, ahol a falu és a környék gyermekeinek adják tovább az őszi tökbetakarításhoz köthető falusi hagyományokat.

A rendezvényt egyre többen látogatják, hiszen a a gyermekek részére azon felül, hogy megtanulják elődeik hagyományait, egy hasznosan eltöltött délutánt biztosítanak a szervezők, ahol különböző kézműves foglalkozásokkal, gyermek-táncházzal, illetve tökből készült ételekkel és ínyencségekkel várják a résztvevőket.

Az eseményen forgatott a Ma7 médiacsalád stábja is, nézzék velünk az itt készült összefoglalót!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!