Több mint ezer kamerával bővülnek a pozsonyi tömegközlekedés járatai

2019. november 6., 16:54
Radi Anita

A kamerarendszer bővítését tervezi a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (Dopravný podnik Bratislava DPB) a régebbi autóbusz- és villamos járműveken. Összesen 1323 kamerát telepítenének 140 autóbuszba és 49 villamosba. A vállalat a kamerarendszer kivitelezésével és beszerelésével kapcsolatban egy nagyszabású - 1,15 millió eurós beruházást (+Áfa) hirdetett meg.

bus.jpg
Fotó: Dopravny podnik Bratislava
 A Pozsonyi Közlekedési Vállalat minden új járműve rendelkezik belül- és kívül is kamerarákkal, amelyeket közvetlenül a gyártó biztosított. A vállalat azonban úgy döntött, hogy a régebbi tömegközlekedési járművekbe is beszereltet kamerákat. Az autóbuszok esetében a járművek 2010-2012-es évből, a villamosok a kilencvenes évekből származnak"

– ismertette Adriana Volfová, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat szóvivője. A közbeszerzési eljárás befejezésének időpontja 2019 és 2020 fordulójára várható.

A pozsonyi vállalat a kamerarendszer kivitelezését és beszerelését az autóbuszok esetében 720 ezer euróra becsüli (Áfa nélkül). A villamosoknál várhatóan mindez majd 245 ezer euró (Áfa nélkül) összegbe fog kerülni.

A pályázók december 2-ig nyújthatják be ajánlataikat. A kiértékelésnél a legalacsonyabb áfa nélküli árat fogják figyelembe venni.

Miután 2019 májusában egy idősebb párt megtámadtak egy autóbuszon Pozsonyban, a város vezetősége kijelentette, hogy minden tömegközlekedési járatnak rendelkeznie kell kamerarendszerrel.

Kövesse facebook oldalunkat is!