2021. január 9., 12:56

Tízezer tesztelt nyitrai, három százalékos fertőzöttség a pénteki mérleg

Nyitrán pénteken kezdődött a lakosság tömeges tesztelése, melynek során 10585 lakost vizsgáltak meg, közülük 295 koronavírus-fertőzöttet (2,79%) regisztráltak - tudatta Nyitra város hivatalos közösségi oldala.

koronavírus tesztelés Nyitra
Fotó: TASR

Ma és holnap 37 helyen folytatódik a tesztelés reggel 8 és délután 5 óra közt.

A legtöbb helyen folyamatos az érdeklődés, néhány tíz ember várakozik a vizsgálatra - írják.

„Ne feledjék, ha a tesztjük negatív eredménynnel zárult, akkor is tartsák be a legszigorúbb előírásokat“ - kéri a lakosokat a város.

Szombaton már nemcsak Nyitra városában, hanem

az egész járásban zajlik a tömeges vizsgálat, a járás 60 települése kapcsolódott be.

„A járásban 79 mintavételi pont működik, a kisebb települések kivételével - amelyek közös tesztelési pontokat hoztak létre - a járás összes települése bekapcsolódott a programba“ - mondta el a Nyitrai Járási Hivatal elöljárója, Eva Hajdamárová.

A járás azután döntött a tömeges tesztelés szükségessége mellett, miután

kritikus járványügyi helyzet alakult ki a régióban.

A kormány döntése értelmében hét napnál nem régebbi negatív koronavírusteszt-eredménnyel már munkába sem lehet menni, kizárólag a legközelebbi élelmiszerboltba, gyógyszertárba, vagy drogériába. A járás területén a rendőrségi is fokozott ellenőrzéseket tart.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.