Tesztelési körkép a Bodrogközből

2021. március 1., 11:17
Zsebik Ildikó

Javulnak a tesztelési eredmények az ország keleti végén. Legörvendetesebb eredmény Kistárkányban és Bolyban született, az előbbiben 541 tesztből, az utóbbiban 468 tesztből valamennyi negatívnak bizonyult. Javult a helyzet Zétényben is, hiszen egy héttel korábban 600 emberből 6 volt pozitív, ezúttal viszont 554 fő teszteltette magát, és csak három fertőzöttet  találtak.

Ők végezték a tesztelést Borsiban

II. Rákóczi Ferenc szülőfalujában, Borsiban 505 főből négy ember mintája mutatott fertőzöttséget. Nagytárkányban is jobb eredmény született az egy héttel korábbinál. Akkor 600 mintából 6 lett pozitív, ezúttal 554 esetből három. A polgármester úr megjegyezte: akik pozitívak lettek, azok valószínűleg nem helyben kapták el a vírust, hanem Sátoraljaújhelyben, a munkahelyükön, illetve a Kassán járt bácsi valószínűleg a nagyvárosban fertőződhetett meg.

Az adott sátoraljaújhelyi munkahelyen dolgozók más falvakban is pozitív mintát produkáltak.

Az előző hetihez képest valamivel jobb a tesztelés eredménye Nagykövesden is, ahol ezúttal a 450 teszteltből mindössze kettő lett fertőzött. A polgármester úr örömének is hangot adott azzal kapcsolatosan, hogy a kormány befejezi a tömeges tesztelések kötelezővé tételét.

Bodrogköz legnépesebb községében, Bodrogszerdahelyen 1220 fő tesztjéből 16 lett pozitív.

Királyhelmecen az elmúlt héten nagyon rossz teszteredmény született, hiszen a fertőzöttek száma elérte az 59 főt, ezért a hatodik hét eredménye a város polgármestere szerint arra is választ ad majd, hogy szükséges-e újabb szigorítások életbe léptetése.

Pataky Károly elmondta azt is, hogy a közintézményekbe kizárólag negatív teszttel lehet belépni.

Szóvá tette, hogy egyesek nem veszik komolyan a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedéseket, holott járőrök, rendőrök is ellenőrzik a karantén betartását. Akik az előírásokat megszegik, azok nem kerülhetik el a pénzbüntetést. Van olyan eset is, amelyet már a felsőbb szervekhez kellett továbbítaniuk. Királyhelmecen ezúttal 2549 fő vetette alá magát a tesztelésnek, és ebből 27 fő lett pozitív, ami 1,06 százalékot jelent. Ebben az esetben is jelentős javulás történt.

Battyánban összesen 500 embert teszteltek, ebből ötöt pozitív eredménnyel. Ugyanakkor közülük négyen ugyanahhoz a családhoz tartoznak. Végül Pólyányban 469 tesztből 5 bizonyult pozitívnak. 

Kövesse facebook oldalunkat is!