Természetközeliség és jó hangulat

2021. július 8., 11:14
Reczai Lilla

A tavalyi fesztivál sikerén felbuzdulva idén is megszervezték az NFGreen fesztivált a nagybodaki vadászház mellett. Tóth Lali és Kovács Ákos, a dunaszerdahelyi NFG klub vezetői színes programsorozattal lepték meg a rendezvény résztvevőit.

Nagybodakon van egy hely, ahol egy hétvége alatt az emberek azonosulnak a természettel. Ahol a környezettudatosság és a hulladékmentesség kéz a kézben jár. Ahol a hétvégére a vegánoké, vegetáriánusoké a főszerep, és leginkább húsmentes ételekkel kedveskednek a rendezvényen. Ez már 2020-ban is így volt, amikor is az első NFGreen fesztivált hozták össze a szervezők.

NFGreen fesztivál
Fotó: NFGreen fesztivál
Ekkor még egy kicsit meglepődtek az emberek azon, hogy nem tudnak sült kolbászt és rántott húst enni a fesztiválon, de idén már csak a gyermekprogramok alatt vettük észre egy-egy szülő meghökkent reakcióját. Az idei rendezvényünkön – a vasárnapi és hétfői gyerekprogramokkal kiegészülve is – 300 fő feletti volt a résztvevők létszáma, ami teljesen felülmúlta a várakozásainkat”

– mesélte elégedetten Lali.

NFGreen fesztivál
Fotó: NFGreen fesztivál

Rengeteg visszatérő látogató szavazott újra bizalmat az eseménynek, de még mindig nem volt tömegrendezvény, amit a szervezők sem szerettek volna.

NFGreen fesztivál
Fotó: NFGreen fesztivál
Program: dobolás

Már az elején is a környezetvédelemre szerették volna fektetni a hangsúlyt a megvalósítók, ezért azt a szempontot is figyelembe vették, hogy hús nélkül is nagyon jó ételeket fogyaszthat az ember.

NFGreen fesztivál
Fotó: NFGreen fesztivál
Gyermekprogram
Sok-sok pozitív visszacsatolást kaptunk, ami lelkileg megerősített bennünket abban, hogy jövőre is megszervezzük a fesztivált. Természetesen a szervezés megviselt bennünket, de közben fel is töltődtünk”

– nyilatkozta Tóth Lali.

NFGreen fesztivál
Fotó: NFGreen fesztivál
Zacher Gáborral Kálmán Norbert beszélgetett
A fesztiválon különféle zenés, irodalmi előadásokat tartottak, beszélgetés zajlott többek között Zacher Gábor toxikológussal is, este pedig a koncerteké volt a főszerep. A színpadon az Estendøn, a Varkocs, a Meszecsinka, Kellene Kis Kert és Tóth Viktor szaxofonművész játszott, de a szombat reggelihez a Nyárasdi népdalkör szolgáltatta a nótacsokrot. A gyermekeknek és a szüleiknek a Vekker műhely tagjai biztosították a szórakozást.

Kövesse facebook oldalunkat is!