HIRDETÉS

Teljesen reklámmentes lenne Vereknye

hirek.sk 2018. február 04., 15:42
POZSONY. Reklámszmog-mentes Vereknyét szeretne Martin Kuruc polgármester. „Teljes mértékben forradalmi javaslattal készülök a képviselő-testületi ülésre, miszerint Vereknye legyen Pozsony városának első és jelen pillanatban egyetlen negyede, amely mindennemű reklámfelülettől mentes" – jelentette ki Kuruc.

A különféle reklámfelületekkel, óriásplakátokkal összefüggésben felmérést készített a helyi lakosok körében, amelyben Vereknye lakói egyértelműen nemet mondtak a reklámfelületekre. „Asztalhoz ültem a csapatommal és megvitattuk, hogy miként hajthatnánk végre látható, s nem csupán kozmetikai változást" – mondta Vereknye polgármestere, Martin Kuruc.

Első lépésként szemügyre vették a közelmúltban a Kis-Duna sétánynál, magánterületen kihelyezett 4 legújabb reklámfelületet. „A tulajdonos képviseletével megegyeztünk, hogy a februári ülésre előkészítjük a telekcsere javaslatot” – mondta a polgármester. Ha a helyi képviselők megszavazzák Kuruc javaslatát, s a városrész a telkek tulajdonosává lesz, a helyi önkormányzat az összes ott található reklámfelületet eltávolítja.

Az elmúlt évben Vereknye vezetése a pozsonyi magisztrátussal egyetemben 16 reklámfelületet számolt fel. Idén további 6 reklámfelület szerződését nem hosszabbította meg. Mivel a városrészek rendkívül korlátozott, illetve gyakorlatilag semmilyen lehetőségekkel nem rendelkeznek a magánterületen található reklámfelületek visszaszorítására, például a kapuk vagy kerítések közelében, a helyi önkormányzat fel kívánja szólítani a tulajdonosokat, hogy vegyék fontolóra a városrész a reklámok jelentette vizuális szmoggal történő elárasztásának visszaszorítását. A reklámfelületek ugyanis mindemellett a gépkocsivezetők látási viszonyait is csökkentik, illetve a gyalogos forgalmat is zavarják.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS