Távoktatásra állnak át Csábon

2020. szeptember 19., 21:07
ma7

Amint arról korábban már beszámoltunk, a nagykürtösi járási Csáb alapiskolájában 2020. szeptember 15-étől igazgatói szabadot rendeltek el.

Fotó: www.cebovce.sk

Az igazgatói szabadnapok elrendelésére azért volt szükség, mert a helyi Alapiskola és Óvoda két pedagógusának pozitív lett a COVID-19 tesztje. A hét folyamán már nem is volt tanítás az intézményben, amely így a piros színű fázisba lépett. A pozitívan tesztelt személyek karanténba kerültek, a velük érintkezőkkel a Nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal vette fel a kapcsolatot.

A Csábi Alapiskola és Óvoda igazgatósága szeptember 19-én arról is tájékoztatta a szülőket és a tanulókat, hogy a Nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal határozata alapján a jövő hét folyamán, tehát szeptember 21–27. között szünetelteti az oktatást az intézményben. Egyúttal arra hívják fel az érintettek figyelmét, hogy hétfőtől folytatódik az online oktatás.

A szülőkre semmilyen korlátozás nem vonatkozik. A szülők kötelessége figyelni a tanulók egészségügyi állapotát és a betegség tüneteinek megjelenésekor felvenni a kapcsolatot a háziorvossal”

– olvasható az iskola közleményében.

A kéttannyelvű (magyar és szlovák) Csábi Alapiskola és Óvodát a helyi diákokon kívül tíz környező falu tanulói látogatják: Bátorfalu, Apátújfalu, Príbel-Fehérkút, Dacsókeszi, Apafalva, Szelény, Sirak, Kőkeszi, Terbegec, Gyürki. Az iskola igazgatóságához tartozik az óvoda, valamint napközi otthont is működtetnek. Az iskolaétkeztetési rendszert szintén az intézmény üzemelteti.

Kövesse facebook oldalunkat is!