2020. február 12., 21:06

Tavaszi szünet a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Tavaszi szünet a bányászati múzeumban címmel kétnapos rendezvénnyel várja az óvodás és az alapiskolák alsó tagozatát látogató gyerekeket a tavaszi szünetben a Rozsnyói Bányászati Múzeum.

img_4281.jpg
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergő

A diákokat 2020. március 3-án és 5-én várják 10.00, illetve 15.00 órától a SENTINEL Élményközpontban (Šafárik utca 43). A múzeum munkatársai gazdag programmal készültek, a gyerekek megtekinthetik például a Szlovák Karszt élővilágát bemutató tárlatot vagy a nemrég megnyílt geológiai tanösvényt.

„A rendezvény látogatót különféle alkotóműhelyekkel és aktivitásokkal várjuk, például geológiai memóriajátékkal, de kipróbálhatják az ékszerkészítést különböző ásványok felhasználásával vagy a kristálynövesztést és sok minden mást is” – magyarázta Kelemen Julianna, a múzeum munkatársa. Érdeklődés esetén nála lehet jelentkezni a programokra a +421 908 101 060-as telefonszámon vagy a pedagog.sentinel@banmuz.sk e-mail címen.

A tavaszi szünet idején nemcsak a Rozsnyói Bányászati Múzeumban, hanem Kassa megye más kulturális intézményeiben is színes programokon vehetnek részt a gyerekek.

„A tanulók színesebbé tehetik a szünetet a megyei fenntartású könyvtárakban, csillagvizsgálókban vagy a művelődési központokban, összesen nyolc intézményben. Rozsnyón a bányászati múzeum mellett a Gömöri Művelődési Központban is, ahol a hagyományos népi mesterségekkel, például a fazekassággal ismerkedhetnek meg” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

img_6134.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!