2022. május 14., 19:10

Tájházi találka sokszínű programmal

Tizenöt éve majálissal kezdődött a szőgyéni tájháznál a kültéri rendezvények sorozata. Azóta tájházi találkává transzformálódott, megőrizve üdeségét, sokféleségét, családiasságát.

1-szogyeni-tajhez-bokor-copy.jpg
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Svajcer Edina szervezőtől megtudjuk, minden évben kiállítás nyitja a rendezvényt, ahol egy helyi művész vagy alkotócsoport bemutatkozhat. Idén Nothart Alenka rajzaiból nyílt tornáctárlat.

szőgyéni tájház
Középen Nothart Alenka alkotó, mellette Svajcer Edina és Baracska Árpád a tájház munkatársai.
A szőgyéni alkotótábor vezetője Kántor János, meglátta Alenkában a tehetséget. „Mintha csak az ősi magyarok jurtájában alkotna és rajzolná a lelke legmélyéről jövő motívumokat”. Az alkotót Berényi Kornélia méltatta.
Fotó:  Bokor Klára

Vannak kimondottan kicsi gyerekeknek, nagyobbaknak és felnőtteknek való programok. A gólyalábas Kócos Maskarások nagy sikert arattak, belevonták a gyerekeket a produkcióba.

Tóth Erzsébet Fanni Beszélj! című könyvét mutatta be, amelyben útmutatást kapunk arra vonatkozólag, hogyan beszéljünk kisgyermekeinkkel olyan komoly témákról, mind a kitelepítés vagy reszlovakizáció.

szőgyéni tájház
Tóth Erzsébet Fanni és férje
Fotó:  Bokor Klára

Az óvodások és az alapiskolák mellett a program további részében fellép a Szőlővirág Népdalkör, a Nádas Néptáncegyüttes, a Szőgyéni Dalkör, a Salsation finess. Hétkor kezdődik a Ketten & Last Blues Band koncert, este pedig mulatság a Party Duóval. A programok mellett alkotóműhely, kézműves és termelői kisvásár várja a tájházba látogatókat.

szőgyéni tájház
Fotó:  Bokor Klára
3-szogyeni-tajhaz-bokor-copy
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.