lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. augusztus 29., 13:26

Tagfelvételt hirdet a zselízi Kincső

Újra tagfelvételt hirdet a zselízi Kincső Néptáncegyüttes, amelynek oktatói között ott vannak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművészei, ifj. Juhász Sándor és Juhász Bence Zsombor, valamint Juhász-Bari Ildikó és Paput Júlia.

Kincső
Kincső
Fotó: Kincső
Járd be velünk a világot! Együttesünk számtalan országban megfordult már, Görögországban, Törökországban, Bulgáriában, Szicílián. Idén például meglátogattuk Franciaországot, Monacót és Olaszországot”

– hirdeti a táncegyüttes, amely a testi és szellemi egészséget egyaránt fontosnak tartja: „A néptánc rendkívül sokoldalú mozgásformát kínál. A bonyolult lépések, ritmusok és formációk fejlesztik a testi ügyességet és erőnlétet. Emellett a tánc során szükséges memorizálás és kreativitás serkenti az agyműködést, hozzájárulva a szellemi frissességhez. A közösségeket is erősíti. Az együtt végzett gyakorlás és a közös fellépések során a táncosok között szoros kötelékek alakulnak ki. Az egységes cél és a közös erőfeszítés erősíti a bizalmat és összetartást, melyek hosszú távon építik a mélyebb kapcsolatokat. A tánc örömforrás és szórakozás is. A zene, a mozgás és a társaság kombinációja pozitív érzéseket vált ki. A tánc révén az emberek szabadon kifejezhetik érzelmeiket és élvezhetik a pillanatot. Ez segít a stressz csökkentésében és az életöröm fokozásában.”

A jelentkezéssel kapcsolatos információkért látogasson el az együttes honlapjára.

A zselízi Kincső Néptáncegyüttes 2023 júliusában Franciaország negyedik legnépesebb városában, Toulouse-ban vendégeskedett, ahol hazai, portugál és guineai tánccsoportok társaságában lépett fel.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.